Pelicans kaatui Liiga-avauksessa - Kilpeläiselle nollapeli

KalPa – Pelicans 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täältä.

Pitkään odotettu Liiga-kausi polkaistiin käyntiin perjantai-iltana Data Group Areenalla, kun viime vuonna pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohdanneet KalPa ja Pelicans ottivat toisistaan mittaa hyvän tunnelman sävyttämässä runkosarjan avausottelussa.

Tasaisessa ottelussa KalPa käytti vähäiset tekopaikkansa lahtelaisvieraita tehokkaammin ja nappasi ottelusta komean 2-0 –voiton ja täydet kolme pistettä.

Ottelun hahmoina häärivät jo CHL-otteluista tutut nimet, kun viimeisessä kolmessa ottelussa vain kaksi maalia päästänyt KalPa-vahti Eero Kilpeläinen merkkautti kauden ensimmäisen nollapelinsä 24 torjunnan turvin.

KalPan maaleista tänään vastasivat Mikko Nuutinen ylivoimalla ensimmäisessä erässä sekä Miikka Pitkänen kolmannessa erässä.

Tasaista vääntöä

Tasaväkisessä ensimmäisessä erässä parhaat tilanteet siunaantuivat kotijoukkueelle, joka pääsi erän loppupuolella pelaamaan ylivoimaa. Ylivoima tuotti myös tulosta maalin muodossa, kun Mikko Nuutinen ohjasi kiekon ohi Pelicans-vahti Janne Juvosen.

Toinen erä ei tuonut pelaamiseen uutta vaihdetta kummallekaan joukkueelle ja molemmat ryhmät pääsivät jauhamaan vuorotellen pitkiä hyökkäyksiä, mutta lisäosumia ei toisessa erässä nähty.

Kahden maalin karkumatkalle

Viimeiselle kolmannekselle KalPa tuli terävästi ja onnistui lukuisien hyökkäyksien jälkeen iskemään ottelun toisen maalin, kun Miikka Pitkäsen terävä rannelaukaus painui oikeaan yläkulmaan ohi Juvosen.

Pelicans pääsi vielä kolmannen erän lopulla hakemaan kavennusmaalia ylivoimalla kahteenkin otteeseen, mutta enempää maaleja ottelussa ei nähty ja näin ollen pisteet jäivät Pohjois-Savoon.

KalPa jatkaa otteluitaan heti huomenna Mikkelissä, jossa se kohtaa Liiga-nousija Jukurit Liiga-historian ensimmäisessä Savon Derbyssä.