Lukko haki tärkeät pisteet Kuopiosta

KalPa-Lukko 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

Tilastot täältä

KalPa ja Lukko lähtivät torstain otteluun hyvin erilaisista lähtökohdista. KalPa oli sarjataulukossa kolmantena, Lukko puolestaan sijalla 13 ja kovassa pisteiden tarpeessa, mikäli se mielii pudotuspeleihin mukaan.

Lukko sai ottelun alussa ylivoiman ja sitä myötä pientä otetta itselleen. KalPa kuitenkin kesti sekä alivoiman että sen jälkitilanteet ja käänsi hallinnan sen jälkeen itselleen. Loppuerä mentiin selvässä KalPan komennossa, Lukko-vahti Kaapo Kähköselle merkattiin avauserässä 15 torjuntaa Eero Kilpeläisen selvitessä neljällä kopilla.

Toisessa erässä KalPa pääsi pelaamaan ylivoimaa lähes neljä minuuttia putkeen, mutta tehokkuus oli tänään hukassa. Laukauksia saatiin paljon, mutta Kähkönen oli Lukko-maalissa mies paikallaan.

Erän lopussa nähtiin ottelun käännekohta. Lukon Eetu Koivistoinen karkasi yllättäen läpiajoon ja vei vierailijat 0-1 -johtoon. Reilut pari minuuttia tästä Ilmari Pitkänen yllätti Kilpeläisen toistamiseen terävällä rannelaukauksella. Lukko sai vielä erän loppuun ylivoiman, mutta sen KalPa kesti.

Kolmanteen erään valmennus pyrki herättelemään KalPaa ketjumuutoksilla ja tulostakin syntyi. Erä oli vanhentunut vajaat seitsemän minuuttia, kun Mikko Nuutinen toi KalPan maalin päähän. Kavennuksen jälkeen KalPa haki tasoitusta kovaa, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

KalPa vei torstaina laukaukset peräti 70-33, mutta se ei aina maalintekopelissä riitä. Lauantaina koittaa uusi mahdollisuus, kun Kuopiossa vastaan luistelee kovavireinen Kärpät.