Kova taistelu ei riittänyt - Skellefteå AIK nappasi pisteet Kuopiosta

Champions Hockey League, KalPa – Skellefteå AIK 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

SHL:n kestomenestyjä Skellefteå AIK saapui Kuopioon tappio niskassaan, kun se taipui torstai-iltana Vienna Capitalsille vieraskaukolossa jatkoajan jälkeen luvuin 3-2. Kuopiosta ruotsalaismiehistö lähti kotimatkalle kuitenkin voiton myötä, kun se kaatoi KalPan tiukan taistelun jälkeen luvuin 1-2.

Joukkueet noudattavat hyvin samankaltaista pelitapaa ja se näkyi myös otteiden tasaisuudessa. Skellefteå käytti kuitenkin vähäiset tilaisuutensa paremmin ja nappasi arvokkaat pisteet kotiinviemisiksi.

Kovavauhtinen aloitus

Ottelu starttasi kovavauhtisena mittelönä ja kamppailun tasaisuus näkyi heti ottelun alusta lähtien. Ensimmäisen erän paras maalintekotilanne siunaantui KalPalle ja Jesse Mankiselle, kun Mankinen karkasi alivoimalla puolittaiseen läpiajoon kiekonriiston jälkeen. Mankisen terävää rannelaukausta nopeampi oli kuitenkin Skellefteå-vahti Gustaf Lindvall, joka venyi kiekon eteen ja ottelua jatkettiin maalittomana.

Myös Skellefteålla oli omat paikkansa maalintekoon, mutta KalPa-maalilla Eero Kilpeläinen sai pidettyä tilanteen maalittomana.

Maalihanat auki toisessa erässä

Toinen kolmannes jatkui siitä mihin ensimmäisessä jäätiin ja KalPalla oli lukuisia paikkoja ottaa ottelun johto itselleen, mutta onnistumisia ei nähty. Skellefteå AIK sen sijaan käytti paikkansa, kun se siirtyi 1-0 -johtoon Henrik Hettan viimeistelemällä ylivoimaosumalla. Maaliin syötön tarjoilivat Filip Berglund ja Oscar Moller.

Vierasjoukkue kasvatti pian johtonsa jo 0-2:een Andrew Calofin tarjoillessa komean syötön Pär Lindholmille, joka niittasi kiekon ohi Eero Kilpeläisen.

KalPa haki erän lopussa raivoisasti kavennusmaalia ja työ tuotti lopulta tulosta, jolloin Joni Nikko sai kunnian tyrkätä kiekon maaliin. Esityön maaliin tekivät Niko Mikkola ja Jyri Junnila.

Kolmas erä sujui pitkälti KalPa-hallinnassa. Kotijoukkue pyrki vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä ruotsalaisvierailijoiden päätyyn ja sai luotua muutamia potentiaalisia tekopaikkoja, mutta viimeistelystä uupui vielä haluttu terä ja tasoitusmaalia ei nähty. Näin ollen pisteet matkasivat Skellefteåhån ja ruotsalaisjoukkue siirtyi samalla N-lohkon kärkipaikalle, kun se on saalistanut kahdesta ottelusta yhteensä neljä pistettä.