Kilpeläinen nollasi JYPin - KalPa vei semifinaalien avausottelun

KalPa-JYP 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täältä

KalPan ja JYPin välinen semifinaalisarja starttasi keskiviikkona Kuopiossa. KalPa selvitti tiensä semifinaaleihin kaatamalla neljännesfinaaleissa Pelicansin voitoin 4-1, JYP puolestaan päihitti HPK:n voitoin 4-3. KalPa oli saanut levätä viikon, JYP kolme täyttä päivää.

KalPa tuli otteluun ryminällä ja sen otteista näkyi huilattu viikko. Se iski heti minuutin pelin jälkeen johtomaalin, kun Matias Myttynen lähetti kiekon vahvan nousun jälkeen kiekon maalille ja Otto Leskinen iski irtokiekon sisään. Maali oli Leskisen uran ensimmäinen playoffseissa.

JYP pääsi KalPan johtomaalin jälkeen ylivoimalle ja sai sitä kautta pienoista hallintaa itselleen. Vierailijat karvasivat aggressiivisesti kolmella pelaajalla, mutta KalPa pääsi läpi ottelun omasta päädystään pois ilman suurempia vaikeuksia. Ottelu oli heti alusta lähtien vauhdikas ja peli oli suoraviivaista, nopeita hyökkäyksiä nähtiin molempiin päätyihin.

Toisessa erässä JYP oli lievästi niskan päällä, mutta KalPan tiiviin puolustuksen ansioista vaarallisille maalipaikoille vieraat eivät päässeet usein. KalPalla oli erässä myös omat paikkansa, etenkin Miikka Pitkänen ja Eetu Luostarinen olivat lähellä osua tolppien väliin.

JYPin paras paikka siunaantui Juha-Pekka Hytöselle, joka karkasi läpiajoon jäähyaitiosta. Eero Kilpeläinen kuitenkin nollasi Hytösen aikeet.

KalPalla oli keskiviikon kamppailussa lukuisia onnistujia. Kroppaa laitettiin likoon ja luistin kulki monella pelaajalla erinomaisesti.

Kolmas erä oli koko ottelun tavoin hyvin tasainen ja marginaalit olivat pieniä. JYP sai ensin KalPan päädyssä kiekon lähes maaliviivalle ja seuraavasta hyökkäyksestä KalPa ratkaisi ottelun. Juuso Riikolalle annettiin liikaa tilaa siniviivassa, mies otti tyhjät pois ja tälläsi tulisen lämärin maalin perukoille.

JYP haki vielä vimmatusti kavennusta ottelun lopussa, mutta Eero Kilpeläinen oli maalillaan maaginen, eivätkä jyväskyläläiset pystyneet ohittamaan häntä. KalPalle siis ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan, sarja jatkuu perjantaina Jyväskylässä, missä JYP tulee taatusti entistä kovempaa päälle.