Kilpeläinen jälleen ohittamaton - KalPalle toinen semifinaalivoitto

JYP-KalPa 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

Tilastot täältä

KalPan ja JYPin välisen semifinaalisarjan toinen kamppailu pelattiin perjantaina Jyväskylässä. KalPa oli keskiviikkona joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa parempi numeroin 2-0 ja täten johti ottelusarjaa 1-0.

Ottelun avauserä oli ennakko-odotusten vastainen. JYPiltä ei nähty aggressiivista karvauspelaamista ja erä oli kokonaisuudessaan puolin ja toisin laimeahko. KalPa pystyi luomaan hiukan JYPiä enemmän maalipaikkoja, mutta lähimpänä maalintekoa oli kotijoukkue aivan erän lopussa: ensin Michel Miklik laukoi kiekon tolppaan ja muutama sekunti tästä ohjasi sen KalPan verkkoon - kuopiolaisten pelastukseksi summeri oli kuitenkin ehtinyt soida erän loppumisen merkiksi.

Toisen erän alussa nähtiin pelin kannalta merkittävä hetki. Ensin JYPin vaarallinen Miklik oli todella lähellä maalintekoa KalPan päädyssä, mutta slovakki laukoi kiekon ohi maalin. Välittömästi JYPin paikan jälkeen KalPan Tommi Jokinen sai kiekon ja laukoi komeasti vieraat johtoon.

KalPan johtomaalin jälkeen JYPin peli oli ajoittain todella pahasti sekaisin ja KalPalle tarjoutui lukuisia ylivoimahyökkäyksiä, myös alivoimalla. Lisää maaleja KalPa ei kuitenkaan pystynyt JYPin heikoista hetkistä huolimatta iskemään.

Kolmannen erän alkuun JYP tuli todella väkevästi ja KalPa oli pahasti purjeissa omassa päädyssään. JYP saatiin kuitenkin pidettyä nollilla uhrautuvan puolustuksen, maagisen Eero Kilpeläisen ja osittain hyvän tuurin ansiosta.

JYPin vahva pyöritys kärsi kolauksen, kun isännille vihellettiin jäähy. KalPa ei säälinyt jyväskyläläisiä vaan iski ylivoiman jälkitilanteesta tilanteeksi 0-2, kun Jesse Mankinen taituroi irtokiekon verkkoon maalin edestä.

Johdon lisäämisen jälkeen KalPa puolusti lopun loistavasti. JYP ei kovasta yrityksestään huolimatta päässyt avopaikoille ja Eero Kilpeläinen hoiti kaukaa tulleet laukaukset tyylikkään eleettömästi. Jyri Junnila iski vielä tyhjään maaliin loppulukemiksi 0-3 ja näin KalPa nappasi komean voiton Jyväskylästä.

Eero Kilpeläinen pelasi kolmannen nollapelin putkeen, tällä kertaa siihen vaadittiin 21 torjuntaa. KalPa pelasi kokonaisuudessaan loistavan vierasottelun ja ansaitsi voittonsa. KalPa johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 2-0, seuraava kamppailu pelataan lauantaina Kuopiossa.