Kärpät kaatui viimeisessä harjoitusottelussa

Kärpät - KalPa 3-5 (1-1, 2-2, 0-2)

KalPa nappasi keskiviikko-iltana Oulussa harjoituskauden toisen voittonsa hyvän esityksen jälkeen, kun Oulun Kärpät kaatui värikkäiden vaiheiden myötä numeroin 3-5.

Kamppailun alkutahdit pamautti kotijoukkue Kärpät, kun se siirtyi 1-0 -johtoon ajassa 1.43 Mika Pyörälän maalilla. Kotijoukkueen johto ei kuitenkaan ehtinyt vanheta pitkään, kun Topi Piipponen tasoitti lukemiksi 1-1 ajassa 5.42.

Maali-iloittelu pääsi kunnolla vauhtiin toisessa erässä, jossa maaleja iskettiin tasatahtiin. KalPa nappasi 1-2 -johdon Jesse Mankisen ylivoimaosumalla, mutta Kärpät tuli nopeasti tasoihin Mikael Ruohomaan maalilla. KalPa karkasi uudelleen johtoon ajassa 35.55, jolloin Mikko Nuutinen siirsi kiekon oululaisten rysään. Kärpät kampesi kuitenkin jälleen tasoihin ja 3-3 -osuman viimeisteli Shaun Heshka.

Kolmannen erän alussa KalPan hyvä liike pakotti Kärpät alivoimaiseksi ja KalPa kiitti mahdollisuudesta maalin muodossa. Juuso Riikolan voittomaaliksi jääneeseen osumaan syötön tarjoili Jaakko Rissanen.

KalPan Janne Keränen sai vielä mahdollisuuden lisäosuman iskemiseen rangaistuslaukauksella. Keränen ei paikkaa hukannut vaan nosti kiekon varmasti ohi Kärppä-vahti Sami Aittokallion ja loppunumeroiksi muodostui 3-5 kuopiolaisten hyväksi.

"Kaikkiaan onnistunut kokonaisuus"

KalPa-valmentaja Sami Kapanen oli tyytyväinen Kärpät-ottelun antiin. Erityisesti hyökkäyspään onnistumiset miellyttivät Kapasen silmää.

- Saimme hyökkäyspelaamisessa tärkeitä onnistumisia, kun jatkettiin vahvaa pelaamista maalia kohti yhdistettynä pitkiin hyökkäyksiin. Myös ylivoima toimi hyvin, Kapanen tiivistää.

Ottelussa ensiesiintymisensä KalPa-paidassa teki myös slovakkivahti Denis Godla. Godla merkkautti voiton lisäksi tililleen myös 23 torjuntaa.

- Godla oli maalilla hyvä ja antoi meille mahdollisuuden voittoon. Kaikkiaan onnistunut kokonaisuus, Kapanen kertoo.