KalPan päätöserän ilotulitus tyrmäsi Lukon ja hurmasi kotiyleisön

KalPa-Lukko 4-2 (0-1, 0-1, 4-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria täällä. Kuvagalleria Perhepäivästä täällä.

KalPan ja Lukon molempien viimeinen ottelu ennen Liigan marrastaukoa oli samalla Perhepeli, joka tarjosi lapsiperheille monenlaista aktiviteettia. Data Group Areenalla nähtiin mukavan paljon lapsia jäällä yleisöluistelussa ja lisäksi lapsia viihdyttivät muun muassa KalPa-maskotti Ruusteri sekä Misse kissa ja Pelle pappa. Loistavien silmien ja leveiden hymyjen määrästä päätellen Perhepäivä oli sekä odotettu että onnistunut tapahtuma.

Lähtökohdat otteluun olivat joukkueilla hyvin erilaiset. Lukko laskeutui Rissalan lentokentälle vaikean alkukauden jälkeen ja edellisenä päivänä pelanneena. KalPa vastaavasti lähti otteluun sijalta kaksi ja tiistain ottelun jälkeen levänneenä. Lukon nouseva vire ja KalPan viime aikoina kasvanut loukkaantumisten määrä tasoittivat kuitenkin hieman lähtökohtia otteluun, johon KalPa lähti suosikkina.

Ottelu alkoi ottaa kurssia raumalaisten haluamaan suuntaan heti viidennellä minuutilla, kun Steven Seigo lämäsi vieraat 0-1 johtoon. Ylivoima-aikaa maaliin kului ainoastaan viisi sekuntia, siitä on jo hyvin vaikea parantaa. Avauserän hallitseva osapuoli oli KalPa, mutta ensimmäinen erätauko alkoi Lukon johtaessa.

Toisessa erässä ottelu alkoi kääntyi raumalaisille yhä vahvemmin. Ensin Balazs Sebokin saamassa rangaistuslaukauksessa kiekko pyörähti lavassa, ei maalia. Alle kaksi minuuttia myöhemmin oli Sami Lähteenmäen vuoro saada rankkari, ja Lukko jo 0-2 johtoon. Toisessa erässä KalPa on hyökkäyspään lyhyemmän vaihtomatkan myötä usein ollut hyvinkin vahva, sikäli erä jäi nyt isänniltä hieman piippuun. Kahden ensimmäisen erän paras pelaaja on helppo nimetä, hän oli Lukon tuore tsekkivahti Jakub Stepanek.

Lauantaina otteluisäntänä toimi autokoulu AjoÄly. Teemaan sopien kolmanteen erään KalPa laittoi suurempaa vaihdetta päälle, sitten vilkun vasemmalle, kahden maalin takaa rinnalle ja lopulta ohi, aina komeaan voittoon asti. Päätöserässä KalPa järjesti kotiyleisölle täten peräti neljän maalin ilotulituksen, ja yleisöhän nautti siitä täysin siemauksin. Kun laukaukset kirjattiin isännille lukemin 77-40 ja maalivahtien torjunnat vielä 21-41, voitto jäi Kuopioon täysin ansaitusti.

Päätöserän maalikimaran aloitti erän yhdeksännellä minuutilla Topi Piipponen, maalin edestä survottu osuma hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen, 1-2. Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Santeri Lukka sivalsi ylivoimalla maalia kohti ja Janne Keränen ohjasi kiekon sisälle, 2-2. Eikä tästä kulunut kuin noin puoli minuuttia kun Niiralassa huudettiin jälleen, nyt kapteeni Jussi Timonen runnoi veivaustensa jälkeisen paluukiekon maaliin, 3-2.

Pelikellossa oli savolaisten johtomaalin syntyessä aikaa jäljellä noin kahdeksan ja puoli minuuttia, ja sen ajan KalPa pelasi varsin kypsästi, hakematta lisämaaleja liian innokkaasti. Erän viimeisellä minuutilla nähtiin vielä lopullinen ratkaisu kun Balazs Sebok siirsi kiekon tyhjään Lukko-maaliin ja lähetti Mustan Verkoston kulmakatsomolle lentosuudelman unkarilaisen herrasmiehen tapaan.

Piipposelle maali oli Liigassa toinen ja ensimmäinen kotiyleisön edessä. Timoselle osuma oli puolestaan kauden ensimmäinen, ja kapteeni näytti esimerkkiä joukkueelleen voittomaalilla. Keltamustien maalilla slovakialainen Denis Godla voitti lopulta virkaveljensä, tsekkiläisen Stepanekin. Ottelu oli Godlalle Liigassa toinen ja kotiyleisön edessä debyytti, tuloksena heti voitto.

KalPan loistava alkukausi, kotivoitot, viihdyttävä pelitapa sekä pidemmälle ehtinyt syksy ja lokakuun teemaottelut yhdessä ovat näkyneet komeasti myös yleisömäärissä. Viimeisen kolmen kotiottelun yleisömäärät ovat yli 3900, yli 4200 ja nyt yli 3600. Tunnelma Data Group Areenalla oli jälleen hyvä koko ottelun ja kolmannessa erässä se nousi jo suorastaan hurmosmaiseksi. Kiitos kotiyleisö, ja tervetuloa uudestaan!

Kun Liiga jäi marrastauolle, KalPa kiitää 16 pelatun ottelun jälkeen komeasti sijalla kaksi. Kun tilastoja katsoo hieman tarkemmin, Savon ylpeys on tehnyt myös maaleja toiseksi eniten. Niin ikään KalPa on sijalla kaksi saalistettujen pisteiden keskiarvossa, sekä kaikissa otteluissa että kotiotteluissa. Kahdeksasta kotiottelusta kotiyleisö on saanut tuulettaa voittoa kuudessa, ja pisteittä KalPa ei ole jäänyt kotonaan vielä kertaakaan.

Seuraava kotiottelu Liigassa on savolaisille herkkupala, kun lauantaina 12.11. Kuopioon saapuu aina sytyttävä Helsingin IFK eli HIFK. Sitä ennen yleisölle tarjotaan pudotuspelikiekkoa heti marraskuun avauspäivänä, kun CHL:n Round of 16:n avausottelussa vastustajaksi saapuu sveitsiläinen Fribourg-Gotteron. Tervetuloa kannustamaan KalPa jo kohti Euroopan kahdeksan parhaan joukkoa!