KalPan kuuden ottelun pisteputki katkesi Mikkelissä

Jukurit-KalPa 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

Tilastot täällä

Eilen Kuopiossa KalPa oli Jukureita parempi 3-2 jatkoajan jälkeen, joten tänään mikkeliläisille tarjottiin revanssin paikkaa kotikaukalossaan. Ennen ottelua KalPa oli sarjataulukossa kolmantena, Jukurit seitsemän pistettä vähemmän keränneenä sijalla yhdeksän.

Mikkelin Ikioma Areenalla tunnelma oli heti ottelun alkumetreiltä loistava. Juhlan aihetta kotiyleisölle tarjosi etenkin Jukureiden ylivoimapeli, joka oli tappavan tehokasta. Mikkeliläiset rankaisivat KalPan kahdesta ensimmäisestä jäähystä ja siirtyivät 2-0 -johtoon aivan toisen erän alussa. KalPa sai tämän jälkeen vielä kolme rangaistusta, joista keskimmäisen aikana Jukurit tälläsi illan kolmannen ylivoimaosumansa. Mikkelin lauantai-illassa Jukureiden ylivoimaprosentti oli siis hurja 60.

KalPa oli tänään suoraan sanottuna vaisu. Hyvää painetta kuopiolaiset pystyivät luomaan Jukurien 2-0 -maalin jälkeen sekä kolmannen erän alussa, mutta molemmat paineistukset päättyivät Jukurien vastahyökkäysmaaleihin. KalPa ei tänään löytänyt lääkettä Jukurien tiiviin puolustuksen rikkomiseen. Jukurit lähti vastahyökkäyksiin todella terävästi ja pystyi luomaan lähestulkoon jokaisesta hyökkäyksestä maalintekopaikan.

Positiivisia seikkoja pelistä toki löytyy. KalPan avausmaalin toisen erän lopussa survoi maalin edestä pirteästi esiintynyt Jyri Junnila, joka on aloittanut kauden loistavasti. Kahdella edellisellä kaudella 94 Liigaotteluun tehot 3+6 iskenyt Junnila on tehnyt tällä kaudella 14 otteluun jo tehot 4+4. Kuopiolaisten toisen osuman pelin lopussa laukoi Topi Piipponen, jolle osuma oli Liiga-uran ensimmäinen. KalPan valonpilkku oli tänään myös esityön molempiin maaleihin tehnyt Matias Myttynen.

Kuopiolaisittain Mikkelin vierailusta ei siis paljon kerrottavaa jäänyt. Parasta pohjoissavolaista osaamista oli tänään kahdella bussilla Mikkeliin saapuneen Mustan Verkoston kannustus.

La 29.10. klo 17.00 KalPa - Lukko  Perhepäivä!
- Ti 1.11. klo 19.00 KalPa - Fribourg-Gotteron  CHL, Round of 16!