KalPalta suvereeni esitys SaiPaa vastaan - Keräselle maalinennätys, Godlalle nollapeli

KalPa-SaiPa 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)

Tilastot täältä

Lauantai-illan kamppailuun lähtökohdat olivat hyvin selkeät. KalPan vieraaksi saapui Liigan viimeisellä sijalla oleva siipirikkoinen SaiPa, jonka mahdollisuudet pudotuspeleihin olivat jo menneet. Jokin muu lopputulos ottelusta kuin kolme pistettä olisi KalPalle valtava pettymys.

Tällaiseen otteluun voi olla vaikea asennoitua oikein, mutta KalPalla ei tätä ongelmaa ollut. Ottelussa pelattiin alusta alkaen yhtä päätä ja KalPa tykitti ahkerasti kohti SaiPa-vahti Frans Tuohimaata. Kuparinen saatiin rikki ylivoimalla vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Juuso Riikola laukoi viivasta ja Mikko Nuutinen iski irtokiekon sisään.

KalPa siirtyi lähes välittömästi kahden maalin johtoon, kun Arttu Ilomäen tarkka lättysyöttö tavoitti takatolpalta Janne Keräsen. Keräselle maali oli kauden 19:s, mikä on myös miehen uusi yhden kauden maaliennätys!

KalPan hallintaa avauserässä kuvaa laukaustilasto, jonka KalPa vei tylysti 37-7.

Toisessa erässä jatkettiin hyvin pitkälti siitä mihin avauserässä jäätiin. Miikka Pitkänen lisäsi KalPan johtoa 3-0:llaan läpiajosta, kun kello oli kulunut viisi minuuttia. Vielä erän viimeisellä minuutilla Juuso Riikola survoi komean nousun päätteeksi tilanteeksi 4-0.

Kolmannessa erässä KalPa vielä kaunisteli lukemia. Ensin Alexander Ruuttu osui ylivoimalla Tommi Jokisen syötöstä, sitten illan tehomies Jesse Mankinen (1+2) osui maalin edestä. Loppulukemat näin ollen siis 6-0 KalPalle.

KalPa-vahti Denis Godla pelasi ottelussa Liigauransa ensimmäisen nollapelin, johon vaadittiin 13 torjuntaa. Ottelu oli Godlalle pienestä torjuntamäärästä huolimatta kaikkea muuta kuin helppo, sillä SaiPa pystyi luomaan maalintekopaikkoja oikeastaan vain ylivoimalla ja laukauksia tuli todella harvoin.