KalPalle voitto voittolauksilla värikkään kamppailun jälkeen

KalPa-KooKoo 5-4 vl (2-1, 1-2, 1-1, 0-0, 1-0)

Tilastot täältä

KalPa sai perjantai-iltaan vastaansa kymmenen parhaan joukkoon pääsystä taistelevan Kouvolan KooKoon. Joukkueet olivat kohdanneet kahdesti tällä kaudella aikaisemmin, KalPa oli poistunut molemmista voittajana.

KalPa sai otteluun lentävän alun. Janne Keränen avasi maalihanat kahden minuutin pelin jälkeen seurattuaan oman laukauksensa irtokiekon loppuun asti. Maali oli Keräselle jo kauden 18:s. Maalin jälkeen peli oli täysin yhtä päätä ja KalPalla oli useampikin paikka lisätä johtoaan. Erän puolessa välissä KalPa pääsi kokeilemaan ylivoimaansa ensimmäistä kertaa ja tulosta syntyi heti. Mikko Nuutinen päätti yhdeksän ottelun maalittoman jaksonsa ja tälläsi kiekon rannelaukauksella ohi KooKoo-vahti Samu Perhosen.

2-0 -osuman jälkeen KalPan ote lipsui hieman ja KooKoo pääsi peliin mukaan. Avauserää oli jäljellä viitisen minuuttia, kun kouvolalaisten Mikko Lehtonen laukoi vieraiden kavennuksen millintarkalla lämärillä.

Toisen erän alku oli jälleen KalPan hallintaa. Erä oli vanhentunut vajaat viisi minuuttia, kun Mikko Nuutinen yllätti Samu Perhosen illan toisella osumallaan.

KooKoon kavennusmaali tuli kuin varkain. Vaarattoman näköisen hyökkäyksen päätteeksi KalPa-kasvatti Jarkko Malinen laukoi tulisella lämärillä kiekon ohi Denis Godlan. Erän loppu oli kuopiolaisille synkkä, sillä KooKoo tuli vielä tasoihin erän viimeisellä minuutilla Miika Heikkilän maalilla.

Kolmanteen erään jäälle asteli sisuuntunut KalPa ja ote oli jälleen kuopiolaisten, mutta siitä huolimatta seuraavana verkkoa pääsi heiluttamaan KooKoo. Terry Broadhurst laukoi kiekon suoraan syötöstä ohi maskin taakse jääneen Godlan. Johto-osumansa jälkeen KooKoo tukki hyvin keskialuetta ja KalPalla oli vaikeuksia päästä hyökkäyksiin. Lopulta KalPan kova yritys kuitenkin palkittiin, kun Niko Mikkola rouhi maalinedustalta kiekon reppuun vajaat kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

Jatkoajan alku oli täysin KalPan. Kultakypärä Jaakko Rissasella oli useampikin paikka ratkaista ottelu, mutta KooKoo kesti. KooKoolle tarjoutui mahdollisuus ratkaisuun ylivoimalla, mutta KalPan alivoimakolmikot ja Denis Godla pakottivat ottelun rankkareille.

Voittolaukauskilpailussa KalPan Janne Keränen oli ainoa onnistuja, joten kaksi pistettä jäi Kuopioon.

- Pe 27.1. klo 18.30 KalPa - KooKoo  <- Osta liput!
 - Ti 31.1. klo 18.30 KalPa - HIFK  <- Osta liput!