KalPalle tappio voittomaalikilpailussa - Godla debytoi maalilla

Kärpät-KalPa 2-1 vl (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täältä

KalPan nuori slovakialaisvahti Denis Godla pääsi Oulussa ensimmäistä kertaa irti Liigatasolla. Ottelun alku oli Godlalle kaikkea muuta kuin helppo, sillä avauserässä hänelle ei merkitty ainuttakaan torjuntaa ja toisessakin erässä vain neljä. Sen lisäksi nuoren miehen hermoja koeteltiin, kun Kärpät siirtyi johtoon jo neljän minuutin pelin jälkeen Aleksi Mäkelän osumalla. Godla kokosi itsensä hienosti ja oli varsinkin kolmannen erän lopussa mies paikallaan, kun Kärpät haki voittomaalia vimmatusti.

Ottelun avauserä oli kaiken kaikkiaan hyvin tasainen, eikä kumpikaan joukkue päässyt hyville maalipaikoille. KalPa pääsi kokeilemaan ylivoimaa avauserässä kahdesti ja Kärpät kerran, mutta tuloksetta.

KalPa tuli toiseen erään todella pirteällä jalalla ja Kärpät oli ajoittain alueellaan suurissa ongelmissa. KalPan rynnistys palkittiin erän puolivälissä ylivoimalla, kun Jaakko Rissanen tälläsi loistavalla rannelaukauksella kiekon takayläkulmaan. Maalin edessä Alexander Ruuttu ja Janne Keränen tekivät loistavaa maskia Kärppien maalivahti Sami Aittokallion edessä. Erän lopussa kuopiolaiset jatkoivat kovaa painettaan, mutta lisämaaleja ei nähty. KalPa johti kahden erän jälkeen laukaustilastoa 26-15.

Kolmannen erän alku oli hyvin tasainen ja molemmille joukkueille tarjottiin kertaalleen ylivoimaa. Alivoimapeli kuitenkin toimi puolin ja toisin moitteettomasti. Erän loppupuolella hallinta siirtyi kotijoukkueelle, mutta KalPan hyvä puolustuspelaaminen ja Denis Godla viimeisenä lenkkinä pitivät huolen siitä, että ottelussa edettiin jatkoajalle.

Jatkoajalla nähtiin varovaista peliä, eikä huippupaikoille päästy kummassakaan päässä. Torjuntoja jatkoajalla kertyi Kärpille kolme ja KalPalle kaksi. Voittomaalikilpailussa ainoa onnistuja oli Kärppien Mika Pyörälä, joka nosti kiekon reppuun komeasti rystyltä. Näin KalPalle siis Oulusta tuomisiksi yksi piste.

KalPa on nyt kerännyt kahdeksasta ottelusta 13 pistettä ja on sarjataulukossa viidentenä.

- La 8.10. klo 17.00 KalPa - KooKooTaklaa arki -tapahtuma!
Ti 18.10 klo 18.30 KalPa - Sport,  Ruusterin syntymäpäiväottelu sekä Supersyysloma!
- Pe 22.10 klo 18.30 KalPa - Jukurit, Savon derby!