KalPalle karvas tappio - Keräselle sadas Liigaosuma

HIFK-KalPa 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

Tilastot täältä

Ottelun alku oli helsinkiläisten hallintaa, mutta Eero Kilpeläinen pystyi pitämään maalinsa puhtaana. Meno tasottui erän edetessä ja paras maalintekopaikka siunaantui KalPan Topi Piipposelle, jonka pirteällä pelipäällä ollut Alexander Ruuttu vapautti läpiajoon oivalla syötöllä. HIFKn maalilla kokenut Niklas Bäckström veti kuitenkin pidemmän korren. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimaa kertaalleen avauserässä, kuitenkin tuloksetta.

Toisessa erässä nähtiin hyvää puolustuspelaamista molemmilta joukkueilta. Maalintekopaikkoja ei paljoa nähty ja torjuntojakin kertyi molemmille maalivahdeille vain viisi. Erän paras paikka syntyi HIFKn Saku Salmelalle, joka pääsi laukomaan suoraan syötöstä, mutta Eero Kilpeläinen pystyi torjumaan yrityksen komeasti patjallaan. KalPa pääsi pyörittämään ylivoimaa erän jälkimmäisellä puoliskolla kahdesti, mutta viimeisen terävyyden puuttuessa maalia ei vielä saatu tehtyä.

Kolmannen erän alussa Janne Keränen hankki HIFK:lle jäähyn ja iski itse ylivoimalla maalin edestä KalPan johtoon. Maali oli Keräselle Liigauran sadas. Syöttöpisteet ylivoimaosumaan merkattiin Jaakko Rissaselle sekä Otto Leskiselle. Leskinen pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelaavaan kokoonpanoon ja esitti kypsiä ja rauhallisia otteita. Maalin jälkeen KalPa sai aikaan hyvää painetta HIFKn päätyyn, mutta lisäosumia ei nähty. Helsinkiläiset saivat kovan kirivaihteen päälle noin viisi minuuttia ennen ottelun loppua. Kova paine palkittiin vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria, kun Miro Karjalainen tälläsi siniviivalta HIFKn tasoihin uransa ensimmäisellä Liigamaalilla. Näytti jo siltä, että ottelussa edetään jatkoajalle 1-1 -lukemissa, mutta vain kaksi sekuntia ennen loppua Thomas Nykopp ohjasi Saku Salmelan viivakudin ohi voimattoman Eero Kilpeläisen.

HIFK nappasi siis täydet kolme pistettä viime hetken osumallaan.