KalPalle kaksi pistettä Raumalta - Pitkänen jatkoaikasankarina

Lukko-KalPa 4-5 JA (2-0, 1-2, 1-2, 0-1)

Tilastot täältä

KalPan runkosarjan viimeinen kamppailu pelattiin maanantaina Raumalla. Lukolla ei ottelussa panosta ollut, mutta KalPa pystyi sijoittumaan runkosarjassa vielä sijoille 2-4, riippuen TPS:n ja JYP:n otteista omissa otteluissaan.

Ottelun alku ei ollut KalPalle paras mahdollinen. Vain reilun minuutin pelin jälkeen Lukon Sami Lähteenmäki laukoi kiekon ylänurkkaan ja vei raumalaiset johtoon. Lukon maalin jälkeen KalPa sai otetta pelistä, mutta raumalaiset iskivät silti seuraavan osuman. Atte Mäkisen viivakuti yllätti Denis Godlan, kun peli oli vanhentunut vajaat 13 minuuttia.

Toisessa erässä KalPa pääsi kokeilemaan ylivoimaansa ensimmäistä kertaa ja tulosta syntyi heti. Jaakko Rissasen loistava oivallus tavoitti maalin kulmalta Alexander Ruutun, joka kavensi tilanteeksi 2-1. Muutama minuutti tästä ottelun tuomaristo katsoi Denis Godlan heittäneen mailansa, joten Lukolle tuomittiin rangaistuslaukaus. Kokenut Ville Vahalahti ei erehtynyt ja Lukko johti jälleen kahdella maalilla.

Erän lopussa KalPalle tarjoutui mahdollisuus kavennukseen, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa toista kertaa. Jälki oli jälleen tuhoisaa: ylivoimaa oli kulunut reilut puoli minuuttia, kun Janne Keränen ohjasi Joonas Lyytisen viivakudin maaliin. KalPa hallitsi toista erää selkeästi, Lukko-vahti Kaapo Kähköselle merkattiin erässä peräti 16 torjuntaa, Godlalle vain kuusi.

Kolmas erä alkoi jälleen KalPa-pyörityksellä, mutta Lukko iski seuraavaksi. Eetu Koivistoinen sai nautiskella kiekon tyhjään maaliin Ilmari Pitkäsen loistavasta esityöstä. KalPa oli siis jälleen kahden maalin takaa-ajoasemassa.

KalPan kavennus nähtiin kuitenkin nopeasti Lukon osuman jälkeen. Loistavasti toiminut ylivoima iski jälleen ja asialla oli kauden 24:nnen maalinsa iskenyt Keränen tutkapari Rissasen esityöstä.

KalPan kova työnteko tuotti tulosta ja tasoitus nähtiin reilut viisi minuuttia ennen päätössummeria, kun Joonas Lyytisen hurja lämäri löysi tiensä verkon perukoille. Maaleja ei enää varsinaisella peliajalla nähty, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata reilut kaksi minuuttia, kunnes ratkaisija löytyi KalPan todella pirteästi esiintyneestä nelosketjusta. Miikka Pitkänen laukoi ensin ylärimaan ja seuraavasta hyökkäyksestä ujutti kiekon ohi Kähkösen ja varmisti samalla KalPalle kaksi pistettä.

KalPa osoitti jälleen tällä kaudella jo usein nähtyä sitkeyttään. Se nousi jo yhdeksännen kerran kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon. KalPa laukoi Raumalla todella ahkerasti, Kähköselle merkattiin Lukon maalissa peräti 42 torjuntaa, kun Godla selvisi 19:llä kopilla.

Kun sekä TPS että JYP voittivat omat ottelunsa, KalPan sijoitus runkosarjassa pysyi kolmantena. Vastaan neljännesfinaaleissa asettuu runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Pelicans.