KalPalle jatkoaikatappio Helsingistä

HIFK-KalPa 2-1 JA (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Tilastot täältä

KalPa ja HIFK olivat ennen lauantai-illan vääntöä kohdanneet tällä kaudella kahdesti. KalPa oli kotonaan parempi numeroin 3-1, HIFK puolestaan voitti oman kotiottelunsa 2-1.

KalPa tuli ottelun avauserään vahvasti, mutta ensimmäisenä verkkoa heilutti IFK. KalPastakin tuttu Jasse Ikonen sai liikaa aikaa KalPan maalin edustalla ja iski irtokiekon verkon perukoille. KalPan hallitsemassa avauserässä laukaukset kirjattiin 26-13 kuopiolaisten hyväksi.

Toisessa erässä peli muuttui fyysisemmäksi ja kovia taklauksia jaettiin puolin ja toisin. Intensiteetti oli korkealla ja sekä helsinkiläisyleisö että runsaslukuisesti paikalle saapuneet savolaiskannattajat nauttivat näkemästään.

KalPa löi ottelun tasoihin erän puolivälissä, kun Arttu Ilomäki yritti ensin ja Jesse Mankinen iski karat sisään. Maali teki silminnähden hyvää Mankiselle, joka osui edellisen kerran tolppien väliin joulukuun alussa.

Kolmannessa erässä nähtiin tasaista ja hyvää jääkiekkoa, mutta maalit jäivät puuttumaan. KalPa eteni siis kolmatta kertaa putkeen jatkoajalle.

Jatkoajan alussa KalPan Niko Mikkola törmäsi HIFK-vahti Niklas Bäckströmiin sillä seurauksella, että Mikkolalle tuomittiin ulosajo ryntäyksestä. HIFK:lle tarjoutui siis oiva mahdollisuus voittomaalin iskemiseen ylivoimalla. KalPa taisteli ja pelasi uhrautuvaa alivoimaa, mutta lopulta Teemu Erosen rannelaukaus yllätti Eero Kilpeläisen. KalPalle Helsingistä mukaan siis yksi piste.

- Pe 20.1. klo 18.30 KalPa - Tappara  <- Osta liput!
 - Ti 24.1. klo 18.30 KalPa - JYP  <- Osta liput!