KalPa-ylivoima tappavan tehokasta - HIFK kaatui upeasti yli 4000 silmäparin edessä

Liiga: KalPa - HIFK 3-1 (0-0, 3-0, 0-1)

Tilastot täältä.

Denis Godla oli KalPa-maalilla erinomainen ja venyi kiekon eteen kaikkiaan 24 kertaa.

KalPa ja Helsingin IFK tarjoilivat lauantai-iltana Data Group Areenalla hienon kiekkonäytelmän, jossa KalPa ei jättänyt mitään arvuuttelujen varaan. KalPa käytti HIFK:n jäähyilyn ronskisti hyväksi ja latoi toisessa erässä kaikkiaan kolme ylivoimaosumaa. Tästä suosta helsinkiläismiehistö ei enää noussut ja täysi pistepotti jäi Kuopioon lopulta numeroin 3-1.

Illan hahmoina häärivät 1+2 -tehopisteet niitannut Jesse Mankinen ja pistetehtailussa kunnostautuivat myös 1+1 -kirjauttanut Matias Myttynen sekä kaksi syöttöä tarjoillut Juuso Riikola.

Vauhdikas aloitus

Savolaismiehistö aloitti ottelun terävästi ja HIFK oli läpi ensimmäisen erän ongelmissa KalPan hyvän liikkeen kanssa. Erityisesti Topi Piipposen, Eetu Luostarisen ja Henri Knuutisen muodostaman trion liike oli ajoittain todella vaikea pideltävä HIFK-puolustukselle.

Kolmen maalin karkumatkalle

Ottelun maalihanat avattiin toden teolla toisessa erässä, kun molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan vuorotellen kahden miehen ylivoimaa. HIFK ei omassa erikoistilanteessaan onnistunut, mutta KalPa sen sijaan käytti tilanteensa hyväksi.

Loistavaa alkukautta pelaava Jaakko Rissanen tarjoili lätyn takatolpalle jääneelle Jesse Mankiselle, joka nosti kiekon varmasti ohi HIFK-vahti Kevin Lankisen.

Kuusi minuuttia edellisestä ja KalPan ylivoima toimi jälleen, kun Tommi Jokinen ohjasi Mankisen kovan syötön Lankisen selän taakse. Mankinen oli rakentelemassa myös Matias Myttysen 3-0 -maalia, kun hän vapautti Myttysen läpiajoon. Myttynen ei tilanteessa erehtynyt ja uitti kiekon varmasti HIFK-rysään.

Kolmanessa erässä HIFK haki raivoisasti kavennusosumaa. KalPa-puolustus ja Godla kestivät aivan ottelun loppuhetkille asti, jolloin kuparinen kuitenkin rikkoutui Thomas Nykoppin ylivoimaosumalla.

Enempää osumia ei Niiralan illassa nähty ja näin KalPa nappasi komean voiton kotiyleisönsä edessä. Voitto oli KalPalle samalla neljäs perättäinen Liigassa.

KalPa lujitti voiton myötä paikkaansa sarjan kärkipäässä ja ensi viikolla se pelaa kaikkiaan kolme ottelua, joista kaksi Data Group Areenalla, kun torstaina vieraaksi saapuu Oulun Kärpät ja lauantaina on luvassa Liigan kärkikohtaaminen KalPan ja Tapparan välillä.

Tule ja koe kotiotteluiden huikea tunnelma paikan päällä!

Hikihaastattelussa valmentaja Anssi Laine ja hyökkääjä Jesse Mankinen.