KalPa siirtyi Liigan kärkeen - Junnila tehomiehenä

Ilves-KalPa 4-6 (2-2, 0-1, 2-3)

Tilastot täällä

KalPa nousi kolmatta kertaa putkeen takaa-ajoasemasta voittoon ja siirtyi samalla Liigan kärkipaikalle! Tampereella onnistumisia saatiin laajalla rintamalla.

Perjantain kotiottelun tapaan pelin alku ei ollut KalPalle paras mahdollinen. Pienen puolustusalueen merkkausvirheen jälkeen Ilveksen Sami Sandell pääsi nokikkain Eero Kilpeläisen kanssa ja tyylitteli lukemiksi 1-0 vain reilun minuutin pelin jälkeen. KalPa sisuuntui takaiskusta ja otti hallinnan itselleen. Erän puolivälin tienoilla Jyri Junnila nousi röyhkeästi maalille ja iski Liiga-kauden ensimmäisen osumansa. Junnilan maalista ei kuitenkaan pitkään ehditty nauttia, sillä Ville Meskanen siirsi maalin edestä Ilveksen 2-1 -johtoon vain 15 sekuntia Junnilan maalin jälkeen.

KalPa ei kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi hyvää hyökkäyspelaamistaan. Palkinnon kuopiolaiset saivat kolmentoista peliminuutin kohdalla, kun Balazs Sebok laukoi maalin kulmalta KalPan tasoihin. Ensimmäinen erä oli vahvaa KalPan hallintaa, laukaukset kirjattiin 24-13 kuopiolaisten hyväksi. Tuore KalPa-vahvistus Matias Myttynenkin pääsi pisteiden makuun jo toisessa ottelussaan, hänelle merkattiin syöttöpiste kumpaankin avauserän osumaan.

Toisen erän puolessa välissä Ilves oli lähellä maalintekoa ylivoimalla. KalPastakin tuttu Tapio Laakso pääsi laukomaan suoraan syötöstä maalin edestä, mutta Eero Kilpeläinen venyi huikeaan patjatorjuntaan. Vain hetki tämän jälkeen Jyri Junnila karkasi läpiajoon ja ujutti kiekon Antti Lehtosen jalkojen välistä maaliin ja vei KalPan 2-3 -johtoon. Toinen erä oli avauserää tasaisempi, KalPalta parasta painetta pystyi antamaan nelosketju (Joni Nikko-Matias Myttynen-Alexander Ruuttu), josta Nikko kilautti kertaalleen ylärimaa terävällä rannelaukauksella.

Ilves tuli kolmanteen erään todella vahvasti. Se iski kaksi maalia reiluun kymmeneen minuuttiin ja siirtyi 4-3 -johtoon. Tamperelaiset painoivat päällä todella kovaa ja KalPalla oli vaikeuksia saada peliään käyntiin. Kuopiolaisten ykkösketju astui esiin, kun sitä tarvittiin ja Jaakko Rissanen laukoi kauden avausmaalinsa Janne Keräsen loistavasta esityöstä. Ottelu sai kuopiolaisittain komean lopun, kun Balazs Sebok pääsi tuikkamaan voittomaalin 13 sekuntia ennen loppua. Jesse Mankinen kaunisteli lukemia vielä tyhjään maaliin.

Onnistumisia saatiin tänään siis monelle pelaajalle, kovimmat pistemiehet kuopiolaisilta olivat Jyri Junnila (2+1), Balazs Sebok (2+0), Janne Keränen (0+2) ja Matias Myttynen (0+2).