KalPa semifinaaleihin - Pelicans kaatui tylysti 6-0

KalPa-Pelicans 6-0 (3-0, 3-0, 0-0)

Tilastot täältä

KalPan ja Pelicansin välisen neljännesfinaalisarjan viides ottelu pelattiin keskiviikkona Kuopiossa. KalPa johti sarjaa voitoin 3-1, joten sillä oli voitolla mahdollisuus katkaista sarja ja varmistaa paikka semifinaaleissa.

KalPa näytti heti ottelun alussa, että se lähti peliin voittamaan sitä. Kuopiolaiset aiheuttivat jo avausminuuttien aikana vahvalla liikkeellä Pelicansille kaksi rangaistusta, joista jälkimmäisestä se rankaisi. Joonas Lyytisen laukauksesta kiekko kimposi Jesse Mankiselle, joka tälläsi isännät johtoon.

KalPa paineisti Pelicansia vimmatusti ja hallitsi peliä selkeästi. Toinen osuma nähtiin vajaan 14 minuutin pelin jälkeen, kun Jaakko Rissanen ohjasi Juuso Riikolan viivakudin sisään. Rissanen osui edellisen kerran 3. tammikuuta, joten maali teki kultakypärälle varmasti hyvää.

KalPa iski avauserässä vielä kertaalleen. Balazs Sebok karvasi kiekon Jyri Junnilalle heti jäähyaitiosta päästyään, Junnila polkaisi lahtelaisilta karkuun ja tälläsi määrätietoisella rannelaukauksella kiekon ylänurkkaan.

Toiseen erään oli odotettavissa sisuuntunut Pelicans, mutta KalPa otti heti erän alussa lahtelaisilta luulot pois. Reilun kahden minuutin pelin jälkeen nähtiin suoraan oppikirjasta otettu KalPan suora hyökkäys: kiekko parilla nopealla syötöllä Jaakko Rissaselle, joka polkaisi täyteen vauhtiin ja jätti Pelicans-puolustuksen taakseen. Rissanen ujutti Pelicans-vahti Rämön längeistä illan toisen osumansa ja siirsi KalPan jo neljän maalin johtoon.

Tämän jälkeen Pelicans alkoi jäähyilemään ja KalPa rankaisi säälimättä. Ensin Matias Myttynen siirsi rannelaukauksella KalPan jo 5-0 -johtoon ja erän lopussa Tommi Jokinen sai nautiskella tyhjään maalin 6-0 -osuman. Sekä Myttysen että Jokisen maalit syntyivät siis ylivoimalla.

Kolmas erä oli hyvin pitkälti pelailua, kuten odottaa saattoi. KalPa antoi ylivoimavastuuta pelaajille, jotka eivät normaalisti ylivoimaa pelaa ja jätti suurimman paineistuksen pois. Pelicans pelasi pelin kunnialla loppuun asti, eikä sortunut ylilyönteihin.

Eero Kilpeläinen pelasi maalillaan hienon nollapelin, johon vaadittiin 26 torjuntaa. Kovin paljoa Pelicans ei päässyt Kilpeläistä testaamaan, mutta muutaman kerran mies joutui venymään huipputorjuntaan.

KalPa oli keskiviikkona yksinkertaisesti jokaisella osa-alueella Pelicansia parempi ja otti ansaitun voiton. Kahden tehopisteen miehiä KalPalla oli peräti kuusi: Jaakko Rissanen (2+0), Jesse Mankinen (1+1), Matias Myttynen (1+1), Arttu Ilomäki (0+2), Santeri Lukka (0+2) ja Balazs Sebok (0+2).

Neljännesfinaalisarja päättyi siis KalPan 4-1 voittoon ja kuopiolaiset etenivät semifinaaleihin. Vastustaja selviää aikaisintaan perjantaina ja viimeistään lauantaina. KalPan ensimmäinen semifinaaliottelu on joko 4. tai 5. huhtikuuta.