KalPa oli kolmesti tappiolla - nousi voittoon voittolaukauksilla

HPK-KalPa 3-4 VL (1-1, 1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

Tilastot täältä

KalPa oli hävinnyt kaksi peräkkäistä ottelua ennen keskiviikon kamppailua. HPK puolestaan oli kolmen ottelun voittoputkessa.

KalPa oli lähellä siirtyä johtoon heti ottelun alussa, mutta Miikka Pitkäsen laukaus pysähtyi tolppaan. HPK aloitti maalinteon avauserän puolivälissä, kun Jaakko Turtiainen oli vahvin maalineduskamppailussa ja siirsi isännät johtoon. KalPan Matias Myttyselle tuomittiin erän lopussa rangaistuslaukaus alivoimalla, eikä sensaatiomaista kautta pelaava sentteri epäröinyt, vaan laukoi KalPan tasoihin terävällä rannelaukauksella.

HPK sai johtonsa takaisin heti toisen erän alussa Eero Somervuoren hienolla yksilösuorituksella: KalPa-puolustus vipuun ja kiekko aivan yläkulmaan. Loppuerässä ei maaleja nähty. KalPa oli ajoittain pahassa pinteessä omalla puolustusalueellaan, mutta pystyi vastapainoksi luomaan useammankin hyvän hyökkäyksen.

KalPa tasoitti ottelun päätöserän puolivälin tienoilla: lauantaina ensimmäisen Liigamaalinsa iskenyt Eetu Luostarinen onnistui jälleen. Maaliin loistavan esityön teki koko illan pirteästi esiintynyt Topi Piipponen. Heti tasoituksen jälkeen HPK ehti jo juhlia johtomaalia, mutta videotarkistuksesta nähtiin, että maali syntyi korkealla mailalla. HPK sisuuntui tuomiosta ja iski heti seuraavasta paikastaan kiekon reppuun laillisin keinoin. Sakari Manninen jäi yksin maalin edssä ja laukoi irtokiekon ohi Niko Hovisen.

KalPa ei meinannut millään saada loppukiriään käyntiin, mutta se tarvitsikin vain yhden paikan tasoitukseen. Hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen tuore hankinta Arttu Ilomäki löysi loistavalla syötöllä takatolpalle yksin jääneen Myttysen, joka iski illan toisellaan KalPan tasoihin noin minuutti ennen päätössummeria.

Jatkoajalla paras paikka aukesi Ilomäelle, mutta mies ei pystynyt ohittamaan HPK-vahti Emil Larmia läpiajosta.

Voittolaukauskilpailussa KalPalta onnistui sekä Myttynen että Ilomäki ja kun toisessa päässä Hovista ei pystytty ohittamaan, kaksi pistettä lähti Savoon.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Pe 16.12. klo 18.30 KalPa-Pelicans  <- Osta liput!
 - Ke 28.12. klo 18.30 KalPa-Ässät  <- Osta liput!
 - To 5.1. klo 18.30 KalPa - TPS <- Osta liput!

LIPPUPAKETIT:
 - Joulupaketti (ke 28.12. KalPa-Ässät ja to 5.1. KalPa-TPS)  <- Osta liput!
 - Taklaa tammikuu -paketti (to 5.1. KalPa-TPS, ke 11.1. KalPa-Ilves ja pe 27.1. KalPa-KooKoo)  <- Osta liput