KalPa nousi kahden maalin takaa Jukurien ohi

KalPa-Jukurit 4-3 VL (1-0, 0-2, 2-1, 0-0, 1-0)

Tilastot täältä

Kauden viides Savon Derby KalPan ja Jukureiden välillä pelattiin lauantai-iltana Kuopiossa. Kauden neljä ensimmäistä kohtaamista eivät olleet menneet kuopiolaisittain hyvin, sillä KalPa oli pystynyt voittamaan näistä vain yhden.

Ottelun avauserä oli melko tasainen, KalPa oli lievästi hallitsevampi osapuoli. Avausmaali nähtiin erän lopussa, kun KalPan Juuso Riikola lähti kiekon kanssa omalta alueelta liikkeelle, pujotteli keskialueella Jukuri-puolustuksen läpi ja laukoi kiekon terävällä rannelaukauksella ohi Jukureiden maalivahti Sami Rajaniemen. 

Toinen erä oli KalPalta heikko. Jukurit pääsi painostamaan KalPan päätyyn ja iski kiekon reppuun kahdesti ylivoimalla. Ensin Teemu Suhosen viivakuti yllätti Eero Kilpeläisen, sitten Janne Ritamäen rannelaukaus löysi tiensä maaliin. 

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat melko odottavaa kiekkoa, mutta päätöserässä kamppailu heräsi henkiin. KalPa tuli jäälle todella kovalla asenteella ja haki tasoitusta vimmatusti. Siitä huolimatta Jukurit iski ensin, kun Henrik Koivisto sai kiekon maaliin onnekkaasti kimmokkeiden kautta.

KalPa ei osumasta hätkähtänyt, vaan laittoi uuden vaihteen päälle. KalPan hyvä liike pakotti Jukurit ottamaan jäähyjä ja KalPa rankaisi ylivoimilla. Ensin Tommi Jokinen taisteli maalin edestä kiekon maaliin. Muutama minuutti tästä Joonas Lyytinen tasoitti ottelun ylivoimalla loistavalla laukauksella aivan maalin yläkulmaan.

Jukurit pääsi yrittämään maalia ylivoimalla kaksi minuuttia ennen päätössummeria, mutta KalPan puolustus ja Eero Kilpeläinen kestivät. Jatkoajalla siis edettiin.

Jatkoajalla puolestaan KalPalle tarjoutui mahdollisuus naulata ottelu ylivoimalla, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta ratkaisua ei syntynyt. Jatkoaika oli maaliton, joten edessä oli voittomaalikilpailu.

Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli KalPan Janne Keränen, joka nosti kiekon tyylikkäästi rystyltä yläkulmaan. Näin KalPalle siis kaksi pistettä ja kauden toinen voitto Jukureista.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Pe 10.2. klo 18.30 KalPa - HPK  <- Osta liput!
 - Pe 17.2 klo 18:30 KalPa - Jukurit <- Osta liput!