KalPa nappasi tärkeät pisteet kaatamalla Kärpät

KalPa-Kärpät 3-2 (3-0, 0-0, 0-2)

Tilastot täältä

KalPan ja Kärppien runkosarjan viimeinen keskinäinen kohtaaminen alkoi täydellisessä kuopiolaisten komennossa. Etenkin uusi kolmosketju (Janne Keränen-Arttu Ilomäki-Jesse Mankinen) osoitti heti loistavia otteita. Mankinen aloitti maalinteon vajaan viiden minuutin pelin jälkeen survomalla oman irtokiekkonsa verkkoon. Ketjun seuraavassa vaihdossa oli Ilomäen vuoro osua maalin edestä, näin KalPa siirtyi 2-0 -johtoon reilun kuuden minuutin pelin jälkeen.

KalPa pääsi kokeilemaan ylivoimaa ensimmäistä kertaa erän puolivälin tienoilla ja tulosta syntyi heti. Jaakko Rissanen tarjoili ja Alexander Ruuttu tälläsi kiekon reppuun siirtäen KalPan jo 3-0 -johtoon. Tässä vaiheessa pelikello näytti 9:58.

Kokonaisuudessaan avauserässä nähtiin loistavaa KalPaa. Omalta alueelta päästiin leikitellen pois ja vaarallisia paikkoja pystyttiin luomaan vastustajan päädyssä useampiakin.

Toisessa erässä ottelu hieman tasottui, mutta KalPa oli edelleen hallitsevampi osapuoli. Kärpillä oli ajoittain suuria vaikeuksia saada peliään käyntiin KalPan kovan paineen alta. Toinen erä oli kuitenkin maaliton ja erätauolle lähdetttiin edelleen KalPan kolmen maalin johdossa.

Kolmanteen erään Kärpät tuli todella kovaa, kuten odotettavissa olikin. John Albert toi oululaiset kahden maalin päähän heti erän alkuminuuteilla. Tämän jälkeen KalPa puolusti tiiviisti, eikä suurta hätää ollut, kunnes Antti Kalapudas kavensi tilanteeksi 3-2 kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua. KalPa kuitenkin kesti Kärppien rynnistyksen ja nappasi tärkeät kolme pistettä.

Kun runkosarjaa on jäljellä kuusi ottelua, KalPa on sarjataulukossa kolmantena. Toisena olevaan TPS:ään matkaa on kaksi pistettä, neljäntenä oleva JYP hengittää niskaan neljän pisteen päässä.