KalPa kaatoi huippuvireisen HPK:n Hämeenlinnassa

HPK-KalPa 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Tilastot täältä

KalPalla oli edessään suuri haaste lauantai-iltana Hämeenlinnassa. HPK oli neljän ottelun voittoputkessa ja näissä neljässä ottelussa se oli tehnyt yhteensä peräti 19 maalia. KalPan voittoputki ennen illan koitosta oli kolmen ottelun mittainen.

Ottelu oli heti alusta alkaen vauhdikasta ja viihdyttävää. Ensimmäisen erän alkupuoliskolla HPK pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa, mutta KalPan uhrautuva alivoima ja Eero Kilpeläinen maalin suulla kestivät hienosti. Jäähyjen jälkeen erä tasottui ja hienoja hyökkäyksiä nähtiin molempiin päihin.

 
Maalihanat saatiin toisessa erässä auki kahdella lähes identtisellä puolustajan maalilla. Ensin KalPan Otto Leskinen otti viivasta tyhjät pois ja yllätti HPK-vahti Emil Larmin loistavalla laukauksella. HPK tasoitti ottelun Joni Tuulolan samanlaisella osumalla: viivasta tyhjät pois ja kiekko komeasti tolpan kautta verkkoon. 

Erän loppupuolella HPK otti kolme perättäistä jäähyä ja tarjosi KalPalle ylivoimaa. Hämeenlinnalaiset kuitenkin taistelivat alivoimalla loistavasti, eikä KalPa saanut parasta ylivoimapeliään pyörimään.


Kolmas erä noudatti hyvin pitkälti kahden ensimmäisen kaavaa. Peli oli nopeaa ja fyysistä ja hämeenlinnalaisyleisö eli hyvin pelissä mukana. KalPalle tarjoutui oiva mahdollisuus maalintekoon, kun HPK:lle vihellettiin rangaistus kolme ja puoli minuuttia ennen päätöstä. Aiemmin ottelussa takkuillut ylivoima oli ehtinyt kulua vain kymmenen sekuntia, kun Arttu Ilomäki pommitti kiekon maaliin ja KalPan johtoon.

HPK haki vielä vimmatusti tasoitusta, mutta KalPa kesti Eero Kilpeläisen ja uhrautuvan puolustuksen ansiosta. Esimerkiksi Jyri Junnilan ja Sami Mutasen jalat ovat varmasti täynnä mustelmia blokattujen kiekkojen ansiosta.

Eero Kilpeläinen on palannut KalPan maalille loukkaantumisensa jälkeen tyylillä. Neljä pelattua ottelua, joissa vain kolme päästettyä maalia ja torjuntaprosentti huima 96,8%.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Ke 11.1. klo 18.30 KalPa - Ilves  <- Osta liput!
 - Pe 20.1. klo 18.30 KalPa - Tappara  <- Osta liput!
 - Ti 24.1. klo 18.30 KalPa - JYP  <- Osta liput!