KalPa kaappasi kotiedun Tapparalta - komea avausvoitto finaaleihin

Tappara-KalPa 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)

Tilastot täältä

Liigan finaalit starttasivat tiistaina Tampereella. Tappara selvitti tiensä finaaleihin kaatamalla neljännesfinaaleissa Ilveksen 4-3 ja semifinaaleissa HIFK:n 4-1. KalPan tie finaaleihin sisälsi 4-1 neljännesfinaalivoiton Pelicansista ja 4-3 semifinaalivoiton JYPistä. Runkosarjassa KalPa ja Tappara pelasivat todella tiukkoja kamppailua ja kaikki neljä keskinäistä päättyivät maalin erolla; Tappara voitti näistä kolme ja KalPa yhden.

KalPa sai kunnian viimeistellä finaalien ensimmäisen osuman, kun Jyri Junnila ohjasi Juuso Riikolan viivakudin ohi voimattoman Tappara-vahti Dominik Hrachovinan.

Tappara ei KalPan maalista hätkähtänyt, vaan tasoitti ottelun vain 17 sekuntia KalPan maalin jälkeen. Henrik Haapala löysi maagisella syötöllä maalin edestä Veli-Matti Savinaisen, joka tälläsi kiekon verkkoon.

Avauserä oli kokonaisuudessaan tasainen. Tappara piti kiekkoa ehkä hieman KalPaa enemmän, mutta KalPa pystyi luomaan vaarallisemmat maalipaikat.

Toiseen erään Tappara tuli todella vahvasti ja sai vietyä pelin KalPan päätyyn vakuuttavasti. Loistavat maalipaikat jäivät kuitenkin puuttumaan ja kaukaa tulleet laukaukset Eero Kilpeläinen hoiti tyylikkäästi.

KalPa pääsi erän puolessa välissä pelaamaan ylivoimaa ja rankaisi tyylikkäällä osumalla. Arttu Ilomäki löysi täydellisellä poikkisyötöllä Matias Myttysen, joka tälläsi suoraan syötöstä KalPan johtoon.

Erän lopussa Tappara sai jälleen hallinnan itselleen ja pääsi pelaamaan myös ylivoimaa. KalPa kuitenkin puolusti hyvin ja Kilpeläinen oli oma varma itsensä.

KalPa sai päätöserään loistavan alun, kun vain reilun minuutin pelin jälkeen Tommi Jokinen ohjasi Mikko Nuutisen laukauksen maaliin.

Avauserän tapaan Tappara osui nopeasti KalPan maalin jälkeen, kun kaksi minuuttia Jokisen maalin jälkeen Kristian Kuusela ujutti kiekon ohi Kilpeläisen.

Tästä alkoi Tapparan todella kova tasoitusmaalin metsästys ja KalPa oli pahassakin pinteessä ajoittain. Eero Kilpeläinen oli kuitenkin maalillaan maaginen, eikä KalPan viisikko hajoillut pahasti.

Tappara sai loistavan mahdollisuuden tasoitukseen, kun kaksi minuuttia ennen päätössummeria kirvesrinnoille vihellettiin rangaistuslaukaus. Eero Kilpeläinen kuitenkin esti Valtteri Kemiläisen aikeet ja KalPan johto pysyi.

Tappara haki vielä aggressiivisesti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta KalPa taisteli uskomattoman hyvin ja ryösti komean vierasvoiton.

KalPa pelasi Tampereella loistavan vierasottelun levännyttä Tapparaa vastaan. Voiton takuumiehenä oli tuttuun tapaan Eero Kilpeläinen, joka venyi kiekon tielle 30 kertaa. Huomionarvoista oli myös se, että KalPa otti enemmän aloitusvoittoja kuin vahvana aloitusjoukkueena tunnettu Tappara.

KalPa otti siis ensimmäisen kiinnityksen Kanadamaljaan. Finaalit jatkuvat torstaina Kuopiossa.