KalPa jälleen vaikeuksissa Ilveksen kanssa

Ilves-KalPa 3-2 JA (0-1, 1-2, 1-0, 1-0)

Tilastot täältä

Ilves on ollut tällä kaudella KalPalle haastava vastustaja. Kauden ensimmäinen keskinäinen päättyi KalPan 4-6 vierasvoittoon, mutta sen jälkeen Ilves poistui kahdesti voittajana Kuopiosta.

Torstai-illan vääntö alkoi kuopiolaisittain loistavasti. Reilun neljän minuutin pelin jälkeen Alexander Ruuttu löysi kiekon maalinedusväännön keskeltä ja nosti KalPan johtoon. Ruuttu onnistui nyt jo toisessa ottelussa peräkkäin. Avauserä oli KalPan hallintaa, Eero Kilpeläiselle merkattiin KalPa-maalilla vain kaksi torjuntaa.

Toisessa erässä Ilves tasoitti ottelun onnekkaalla osumalla, kun Jerry D'Amigon maalille lähettämä kiekko kimposi KalPa-puolustuksesta maaliin. KalPa ei tasoituksesta hätkähtänyt, vaan siirtyi takaisin johtoon välittömästi Ilveksen osuman jälkeen. Janne Keränen löysi loistavalla syötöllä Matias Myttysen, jonka ensimmäisen yrityksen Ilves selvitti, mutta jälkimmäistä ei. KalPa sai vielä erän lopussa muutaman hyvän pyörityksen aikaan Ilveksen päädyssä, mutta lisäosumia ei nähty.

Ottelun alku oli hieman pehmeää ja puuduttavaa peliä, mutta toisessa erässä intensiteetti nousi merkittävästi. Kovia taklauksia jaettiin puolin ja toisin ja jälkitilanteissa kuulumisia vaihdettiin tiuhaan tahtiin.

Kolmannessa erässä jatkettiin siitä, mihin toisessa jäätiin. Peli oli todella fyysistä ja tunteet olivat pinnassa. Ilveksen Tapio Laakso iski pelin tasoihin viisi minuuttia ennen päätössummeria. Laakson laukaus pienestä kulmasta yllätti Kilpeläisen. Tasaisen päätöserän jälkeen suunnattiin jatkoajalle 2-2 -lukemissa.

Jatkoajalla Ilveksen nuori Otto Koivula otti sankarinviitan harteilleen ja iski komean kiekonsuojauksen päätteeksi Ilvekselle voiton. Tämän kauden keskinäiset ottelut menivät siis Ilvekselle voitoin 3-1.

- La 4.2. klo 17.00 KalPa - Jukurit  <- Osta liput!
 - Pe 10.2. klo 18.30 KalPa - HPK  <- Osta liput!
 - Pe 17.2 klo 18:30 KalPa - Jukurit <- Osta liput!