KalPa jälleen jatkoerävoittoon - Keränen taas ratkaisijana

Pelicans-KalPa 2-3 JE (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)

Tilastot täältä

KalPan ja Pelicansin välisen neljännesfinaalisarjan toinen ottelu pelattiin perjantaina Lahdessa. Sarjan avausottelussa KalPa vei voiton ensimmäisessä jatkoerässä Janne Keräsen osumalla.

KalPa tuli peliin sisään hyvällä temmolla, mutta joutui alivoimalle jo pelin kolmannella minuutilla. Pelicansin ylivoima toimi ja Kuopiossakin osunut Kimi Koivisto vei isännät johtoon pelin neljännellä minuutilla.

KalPa pääsi pelaamaan ylivoimaa ensimmäistä kertaa avauserän jälkimmäisellä kympillä. Joonas Lyytisen napakka avaussyöttö tavoitti Janne Keräsen, joka polkaisi läpiajoon Pelicans puolustuksen välistä. Kerästä rikottiin rankkarin arvoisesti, eikä Keränen erehtynyt. Kiekko komeasti rystyltä maalin kattoon ja KalPa tasoihin.

Toisen erän alussa KalPa siirtyi johtoon hieman yllättäen. Jesse Mankinen yllätti Pelicans-vahti Karri Rämön terävällä rannelaukauksella vaarattoman näköisestä paikasta. Loppuerä oli jäähyjen sävyttämä. KalPa pääsi pelaamaan vahvuuksillaan ja Pelicansilla piti ajoittain kiirettä omalla aluellaan KalPan nopeuden kanssa. Kuopiolaiset eivät kuitenkaan lisää maaleja erässä pystyneet iskemään.

Kolmannessa Pelicans ei saanut kirivaihdettaan päälle, vaan KalPa pystyi kovalla paineistuksella pitämään pelin lahtelaisten päädyssä. Erän loppupuolella Pelicans pääsi kuitenkin jälleen ylivoimalle. Se tasoitti ottelun samalla sekunnilla, kun KalPa pääsi täysilukuiseksi. Hienon kuvion päätteeksi maalintekijänä oli jälleen Kimi Koivisto. Enempää ei varsinaisella peliajalla maaleja nähty, joten edessä oli keskiviikon tapaan jatkoerä.

Keskiviikkona ratkaisua jouduttiin odottamaan pitkään, perjantaina ei. KalPa pääsi heti jatkoerän alussa ylivoimalle ja ratkaisijan viitan otti harteilleen jälleen Janne Keränen, jolla oli helppo työ putata kiekko sisään Jaakko Rissasen ensiluokkaisesta tarjoilusta. KalPa siirtyi voiton myötä ottelusarjassa 2-0 -johtoon. Perjantain kamppailu oli playoffs-kiekkoa parhaimmillaan, vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähtiin läpi ottelun ja tunteetkin kävivät ajoittain kuumina. KalPan maalivahti Denis Godla oli jälleen maalissa mies paikallaan pysäyttäen 21 laukausta.