KalPa hallitsi, Fribourg-Gotteron taisteli Kuopiosta tasapelin

KalPa - Fribourg-Gotteron 1-1 (0-0, 1-0, 0-1)

Tilastot täällä.

Champions Hockey Leaguen lohkovaiheesta pudotuspeleihin edennyt ja siellä jo suurseura Djurgården Stockholmin pudottanut KalPa avasi toisen pudotuspelikierroksen, Round of 16:n Kuopiossa tiistaina. Vastustaja on sveitsiläinen Fribourg-Gotteron ja otteluparin voittaja etenee CHL:ssä jo kahdeksan parhaan eurooppalaisen seurajoukkueen joukkoon.

KalPa tuli otteluun vahvasti ja hallitsi koko avauserää selkeästi. Niiralan isännät loivat kiitettävästi tekopaikkoja, mutta se ratkaiseva terävyys maalipaikoissa puuttui. Lisäksi täytyy mainita sveitsin-suomalaisen maalivahti Dennis Saikkosen pelanneen erinomaisesti ja olleen suuri syy maalittomuuteen.

Myös toinen erä oli selkeästi KalPan ja peli pyöri suurimmaksi osaksi sveitsiläisten puolustusalueella. Tässä erässä vieraat pystyivät kuitenkin pitämään kotijoukkueen vähemmillä maalipaikoilla, vaikka erä paljolti heidän aluellaan pelattiin. Kertaalleen KalPa kuitenkin onnistui maalaamaan, kun Jesse Mankinen siirsi maalin kulmalta Juuso Riikolan hienosta syötöstä kiekon maaliviivan yli ja tolppien väliin. Kyseessä oli ylivoimamaali.

Kolmanteen erään ottelun käsikirjoituksessa kääntyi selkeästi uusi sivu. Fribourg-Gotteron tuli selvästi paremmin otteluun mukaan ja osoitti potentiaaliaan. Vierasjoukkueen tason nosto sai palkinnon vajaat viisi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä, kun Julien Sprunger nosti kiekon maalin kulmalta yli hyvin torjuneen Denis Godlan patjan.

CHL:n sääntöjen mukaan pudotuspelien ensimmäisen osaottelun ollessa kolmen erän jälkeen tasan, ottelu päättyy. Näin viikon kuluttua Sveitsin Fribourgissa pelattavaan toiseen osaotteluun lähdetään lukemista 1-1 ja kun CHL:ssä ei tunneta vierasmaalisääntöä, ovat lähtökohdat täysin tasan.

Kahden ensimmäisen erän hallinnan vaihtuminen tasapeliksi jätti mietittävää ja ottelun jälkeen KalPan pukukopissa olikin pettyneitä pelaajia. He tietävät pystyvänsä parempaan ja omalla hyvällä tasolla pelatessaan keltamustilla on kaikki mahdollisuudet yltää Sveitsissä voittoon ja edetä jo CHL:n pudotuspelien kolmannelle kierrokselle, nimeltään Round of 8.

Kiitos yleisölle kotijoukkueen mukana elämisestä. Kiitoksen ansaitsevat myös Fribourg-Gotteronin noin parikymmentä Savon sydämeen saapunutta kannattajaa, ketkä toivat Data Group Areenalle tuulahduksen keskieurooppalaista kannattajakulttuuria.

Kuopiossa molemmilta joukkueilta puuttuivat kirkkaimmat tähtensä, Fribourg-Gotteronilta entinen KHL:n maalikuningas Roman Cervenka ja KalPalta Euroopan parhaisiin maalivahteihin lukeutuva Eero Kilpeläinen. Viikon kuluttua nähdään, palaavatko he kaukaloon kun yksi CHL:n kahdeksan parhaan joukkoon etenevä seura ratkaistaan.