KalPa haki täydet pisteet Turusta ja nousi Liigassa jo toiseksi

TPS - KalPa 2-3 (0-0, 0-3, 2-0)

Tilastot täällä.

KalPa saapui Turkuun erikoisesta ilmansuunnasta tutun idän sijaan, saapumalla torstain pelipaikkakunnalle keskiviikkona lännestä eli Tukholmasta, Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta. Myös TPS pelasi tiistaina CHL:ää, pelipaikkana Helsinki. Kotijoukkue TPS on pelannut vahvan alkukauden ja lähti otteluun sarjataulukon sijalta kaksi, KalPa sijalta neljä.

Avauserä oli varsin tasainen, mutta ei noussut millään mittareilla muistettavaksi jäävien erien joukkoon. Toisen erän noin puolivälissä alkoi sitten tapahtua puolentoista ensimmäisen erän edestä, kun KalPa iski noin seitsemään minuuttiin kiekon kolmesti isäntien maaliin. Asialla oli vieläpä jokaisella kerralla sama Tommi Jokinen - Balazs Sebok - Jesse Mankinen -ketju.  Maalihanat kiersi auki Mankinen ja KalPan ylivoimamaalien sarakkeeseen merkittiin jo kauden yhdeksäs osuma, kun ottelu oli kauden kymmenes. Maali syntyi kahden miehen ylivoimalla, Mankisen hyödyntäessä TPS-pelaajaa laukauksensa maskina. Sebok puolestaan päätti vahvan nousunsa vastustajan pelaaja selässään ja polviltaan sivaltamaan osumaan, se oli tahtomaalin prototyyppi. Savolaisten shokkihoidon turkulaisille viimeisteli hyvänä maalineduspelaajana tunnettu Jokinen, joka avasi Liiga-kauden maalitilinsä juuri maalin lähistöltä napauttamalla irtokiekon verkon perukoille. Kolmannessa erässä Gatorade Centerin isännät osoittivat sitä millä he olivat yltäneet ennen ottelua sarjataulukossa niin korkealle. Väkevä sisääntulo, reilun neljän minuutin sisään Erik Thorellin ja Topi Taavitsaisen toimesta kaksi kavennusmaalia, vierasjoukkue joutui vietävän rooliin ja ottelu näytti saaneen aivan uuden suunnan. Mutta, KalPa pysyi rauhallisena, pystyi pikkuhiljaa pääsemään jälleen peliin kiinni ja onnistui purkamaan TPS:n painostuksen ilman uusia takaiskuja ja myös jäähyttömästi. 

Kun ottelu päättyi lopulta savolaisten niukkaan yhden maalin voittoon, tasaiseksi muodostuivat myös sen tärkeimmän tilaston eli maalien jälkeen seuraavatkin tilastot. Laukauksia kirjattiin TPS:lle 37 ja KalPalle 41, torjuntoja TPS-vahdeille Aleksandar Georgieville sekä Oskari Setäselle yhteensä 22 ja KalPan Eero Kilpeläiselle 20. Aloitusvoitot tilastoitiin TPS 24 ja KalPa 27 sekä rangaistukset TPS neljä kaksiminuuttista ja KalPa kaksi.

Voiton myötä sarjataulukossa toiseksi nousseet keltamustat ovat saalistaneet nyt pelaamastaan 10 ottelusta kuusi voittoa ja 19 pistettä. Runkosarjan ensimmäinen kuudennes on ollut viime kauteen verrattuna kuin päivä ja viime kauden sama ajanjakso kuin yö, silloin saldona oli ainoastaan kaksi voittoa ja yhdeksän pistettä. Alku on ollut erinomainen, mutta ilmojen kylmetessä takkien nappien on syytä pysyä ylös asti kiinni myös jatkossa ettei tule nuha, sillä runkosarjaa on jäljellä vielä 50 ottelua. KalPan kuuden päivän ja kolmen kaupungin vieraskiertue suuntaa perjantaina Raumalle, missä joukkue kohtaa lauantaina Lukon. Seuraava kotiottelu on vuorossa tiistaina, kun Kuopioon saapuu Vaasan Sport. Tervetuloa nauttimaan vauhdikkaasta ja viihdyttävästä Liiga-kiekosta paikanpäälle! Lue tarjouksesta otteluun täältä!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Ti 18.10 klo 18.30 KalPa - Sport  Ruusterin syntymäpäiväottelu ja Supersyysloma!
Pe 21.10. klo 17.00 KalPa - Jukurit  Savon derby!
La 29.10. klo 17.00 KalPa - Lukko  Perhepäivä!