KalPa aloitti uuden vuoden vierasvoitolla

SaiPa-KalPa 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

Tilastot täältä

KalPan vuoden 2017 ensimmäinen ottelu pelattiin Lappeenrannassa. Joukkueiden alkukaudet olivat menneet hyvin päinvastaisella tavalla. KalPa oli 69:llä pisteellä sarjataulukossa komeasti toisena, kun taas SaiPa oli 40:llä pisteellä toiseksi viimeisenä.

Ottelu ei jää historiankirjoihin kovinkaan viihdyttävänä koitoksena. Vaarallisia maalipaikkoja nähtiin vähän, eikä ottelun tempo ollut missään vaiheessa samalla tasolla kuin monessa KalPan aikaisemmassa ottelussa. KalPa pelasi kuitenkin ehjän vieraskamppailun, teki tarvittavat maalit ja onnistui pitämään vastustajan poissa huippupaikoilta.

SaiPa aloitti maalinteon toisen erän puolenvälin tienoilla siirretyn rangaistuksen aikana, kun kauden ensimmäistä otteluaan pelannut Ville Koho runnoi maalin edustalta kiekon reppuun. Vain reilu minuutti tästä oli KalPan vuoro osua. Arttu Ilomäki voitti kaksinkamppailun maalin takana ja syötti kiekon maalin edessä vapaana olleelle Jaakko Rissaselle, jolla oli helppo työ tasoittaa ottelu.

KalPa siirtyi johtoon toisen erän viimeisellä minuutilla, kun Arttu Ilomäki laukoi terävällä rannelaukauksella kiekon ylänurkkaan. Ilomäki pelasi Lappeenrannassa tämän kauden kuudennen ottelunsa KalPa-paidassa ja näissä on syntynyt komeat tehot 1+5.

Eero Kilpeläinen oli maalillaan jälleen loistava merkauttaen 29 torjuntaa. Etenkin viimeisessä erässä Kilpeläinen otti muutaman todella tärkeän torjunnan ja johti puolustusta tyyneydellään.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - To 5.1. klo 18.30 KalPa - TPS  <- Osta liput!
 - Ke 11.1. klo 18.30 KalPa - Ilves  <- Osta liput!
 - Pe 20.1. klo 18.30 KalPa - Tappara  <- Osta liput!