JYP vahvempi Järvi-Suomen Derbyssä

JYP-KalPa 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)

Tilastot täältä

Ennen lauantai-illan kiihkeää kohtaamista KalPa ja JYP olivat kohdanneet toisensa neljästi. Näistä voitot olivat KalPalle 3-1 ja pisteet 7-5. Näistä kohtaamisista kolme pelattiin Kuopiossa ja yksi Jyväskylässä, joten ennen lauantai-iltaa jäljellä oli vielä kaksi kohtaamista Jyväskylässä.

Lauantain kohtaaminen alkoi JYP:n komennossa. KalPa oli koko alkuerän telineissä, eikä oma peli tuntunut lähtevän millään rullaamaan. Ensimmäisenä maaliverkkoja venyttikin JYP, kun Jerry Turkulainen pääsi iskemään kiekon ohi Eero Kilpeläisen. Tilannetta edelsi Juha-Pekka Hytösen oiva jättösyöttö. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkattiin Sami Niku. Erän edetessä KalPa sai kuitenkin hetki hetkeltä enemmän hallintaa itselleen, ja tasoitusmaali oli useampaan otteeseen todella lähellä. Lähimpänä tasoitusta oli kultakypärä Jaakko Rissanen, joka oli nokikkain JYP-maalia vartioineen Juho Olkinuoran kanssa. Tässä tilanteessa Olkinuora vei kuitenkin pidemmän korren.

Myös toinen maali ensimmäisessä erässä nähtiin, kun JYP iski kiekon KalPan maaliin toistamiseen. Anssi Löfman ohjasi kiekon ylivoimalla ohi Kilpeläisen, kun Santeri Lukka kulutti jäähypenkkiä. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle lähdettiin jyväskyläläisten johtaessa lukemin 2-0.

Toisen erän kaava oli hyvin samanlainen kuin ensimmäisenkin. KalPa oli erän hallitsevampi osapuoli, mutta ensimmäisenä maaliverkkoja pöllytti JYP. KalPan hallinnasta paljon kertoo se, että Eero Kilpeläisen ensimmäinen torjunta toisessa erässä merkattiin vasta erän puolivälin jälkeen. Tässä vaiheessa Kilpeläinen oli joutunut noukkimaan kerran kiekon selkänsä takaa, kun Arttu Likola siirsi JYP:n kolmen maalin karkumatkalle.

KalPa tuli kuitenkin kahden maalin päähän, kun Matias Myttynen löysi Jesse Mankisen, joka siirsi kiekon ohi hyvin pelanneen JYP-vahti Juho Olkinuoran. Lukemista 3-1 lähdettiin kohti pukusuojia toisen erän jälkeen.

Kolmannen erän alussa KalPa sai heti kylmää vettä niskaansa kotijoukkueen toimesta, kun Juuso Vainion viivalaukaus upposi ohi Kilpeläisen. Myös ottelun kuudes maali merkattiin kotijoukkueelle, kun Ossi Louhivaara siirsi lukemiksi jo 5-1. Näihin lukemiin päättyi myös koko ottelu.

JYP käytti tänään maalintekopaikkansa todella kovalla prosentilla hyväkseen ja kolme pistettä jäi Jyväskylään. Illan kierroksen jälkeen KalPa säilyi sarjassa kolmantena, neljäntenä oleva JYP kavensi eron kahdeksaan pisteeseen.