JYP tasoitti voitot - KalPa jäi nollille Jyväskylässä

JYP-KalPa 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Tilastot täältä

KalPan ja JYPin välisen semifinaalisarjan neljäs ottelu pelattiin maanantaina Jyväskylässä, peliin lähdettiin KalPan johtaessa sarjaa 2-1.

Ottelun avauserä mentiin jyväskyläläisten komennossa. KalPallakin oli paikkansa, paras tilaisuus siunaantui Jaakko Rissaselle, joka pääsi nokikkain JYP-vahti Juho Olkinuoran kanssa. Rissasen rystynosto kuitenkin suuntautui maalin ohi. KalPa sai myös muutaman pitkän pyörityksen JYP-päätyyn, mutta jyväskyläiset puolustivat tiiviisti maalinsa edustaa.

Erässä parhaat paikat kuitenkin olivat Jyväskyläläisten, mutta Eero Kilpeläinen jatkoi loistavia otteitaan KalPa-maalilla.

Toisessa erässä JYP aloitti maalinteon, kun Mikko Kaltevan viivakuti yllätti Kilpeläisen. Maalin jälkeen KalPa pääsi pelaamaan ylivoimaa, joka pyöri hyvin ja laukauksia saatiin paljon, mutta Olkinuora JYP-maalilla kesti.

Kuten aikaisemminkin tässä ottelusarjassa, avausmaalin merkitys oli jälleen valtava. JYP puolusti johtoaan äärettömän tiiviisti, eikä KalPa kovasta yrityksestä huolimatta päässyt huippupaikoille. Seitsemän minuuttia ennen pelin loppua JYP lisäsi johtoaan, kun kiekko pomppi hieman onnekkaasti Antti Suomelalle, joka karkasi puolittaiseen läpiajoon ja laukoi kiekon maalin.

Lopussa KalPa haki vielä rohkeasti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta JYPin tiivis puolustus ei pettänyt. JYP nappasi siis toisen otteluvoiton ja tasoitti sarjan tilanteeksi 2-2. Sarja jatkuu keskiviikkona Kuopiossa.