JYP katkaisi KalPan pisteputken Kuopiossa

KalPa-JYP 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Tilastot täältä

KalPan ja JYPin tämän kauden aikaisemmat ottelut olivat noudattaneet samaa kaavaa. JYP oli karannut jokaisessa kahden maalin johtoon, mutta KalPa oli poistunut aina voittajana kaukalosta. Illan kamppailuun jäälle luisteli kaksi kovakuntoista joukkuetta. KalPan pisteputki oli kymmenen ottelun mittainen, JYP oli puolestaan hävinnyt 11:stä edellisestä ottelustaan vain yhden.

Ottelun avauserä oli maaliton ja äärettömän tasainen. Erän alku oli JYPin, mutta KalPa sai käännettyä hallintaa erän loppua kohden. Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen ylivoimalle ja se pyöri kummallakin joukkueella hyvin, maalivahdit pitivät kuitenkin maalinsa puhtaana.

Toisessa erässä jyväskyläläiset pääsivät niskan päälle ja KalPa oli ajoittain suurissakin vaikeuksissa omassa päässään. Eero Kilpeläinen oli kuitenkin tuttuun tapaan loistava. JYP sai iskettyä ottelun avausmaalin toisen erän alkupuolella ylivoimalla, kun Sami Nikun viivalaukaus yllätti Kilpeläisen.

KalPan tasoitusta ei tarvinnut odottaa kuin viisi minuuttia. Jesse Mankinen lähetti oivan syötön maalille, jonka Tommi Jokinen ohjasi yläkulmaan. Maali oli Jokiselle jo kauden 12:s, pisteitä kasassa on nyt 20.

Kolmas erä oli jälleen kahden hyvän joukkueen vääntöä. Voittomaali nähtiin erän puolessa välissä, kun Micke Saari karvasi kiekon itselleen ja laukoi kiekon terävästi ohi Kilpeläisen. JYPin osuman jälkeen peli pyöri jyväskyläläisten päädyssä. Lähimmäksi tasoitusta KalPasta pääsi Joonas Lyytinen, mutta hyvän ottelun pelannut JYP-vahti Pekka Tuokkola vei pidemmän korren.

JYPille siis kolme pistettä ja kauden ensimmäinen voitto KalPasta.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Pe 27.1. klo 18.30 KalPa - KooKoo  <- Osta liput!
 - Ti 31.1. klo 18.30 KalPa - HIFK  <- Osta liput!