Jukurit vahvempi ensimmäisessä Savon Derbyssä

Jukurit-KalPa 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)

Tilastot täältä

Ottelu alkoi kuopiolaisten komennossa, mutta isännät heiluttivat verkkoa ensimmäisenä, kun Miika Roine laukoi suoraan syötöstä lukemiksi 1-0. Kakkossyöttö Jukurien avausmaaliin merkattiin KalPassakin neljällä kaudella pelanneelle Marko Kauppiselle. Kuopiolaisten tasoitus nähtiin alivoimalla. Balazs Sebok vapautti Jesse Mankisen maalintekoon ja toista KalPa-kauttaan pelaava laituri iski kauden ensimmäisen osumansa napakalla rannelaukauksella. KalPa piti kiekkoa hallussaan selkeästi Jukureita enemmän, mutta mikkeliläiset pystyivät luomaan vastahyökkäyksistä todella vaarallisiakin maalintekopaikkoja. KalPakin kilautti tolppaa avauserässä peräti kahdesti, mutta lisämaaleja ei nähty.

Toisen erän alku oli KalPalta heikko ja Jukurit iskikin ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana kiekon kahdesti Eero Kilpeläisen selän taakse. Takaiskujen jälkeen kuopiolaiset terästäytyivät ja ottivat hallinnan itselleen. Kavennus nähtiin erän puolivälin jälkeen, kun ylivoimaan nostettu Miikka Pitkänen kiitti vastuusta ja sivalsi ranteella kiekon etuyläkulmaan. Pitkänen on onnistunut maalinteossa nyt kolmessa perättäisessä ottelussa. Toisen erän loppu oli pelillisesti mitäänsanomatonta molemmilta joukkueilta, eikä kummoisia maalintekotilanteita nähty, joten erätauolle lähdettiin Jukurien 3-2 -johtoasemasta.

Kolmas erä ei alkanut KalPan osalta toivotulla tavalla, kun Jukurien Ville Leskinen nosti rystyltä kiekon maaliin 50 sekunnin pelin jälkeen. Loppuerän ajan KalPa haki kavennusta hanakasti, mutta todellisille huippupaikoille ei Jukurien tiiviin puolustuksen ohi päästy. KalPan maalilla Eero Kilpeläinen sai olla viimeisen erän kohtuullisen rauhassa, torjuntoja hänelle kertyi vain viisi. Mikkeliläinen kotiyleisö sai lisävirtaa Jukurien neljännestä maalista ja etenkin kolmannen erän ajan Ikioma Areenalla oli loistava tunnelma. Jukurit nappasi Liiga-historiansa ensimmäisen voiton ja samalla vei ensimmäisen Savon Derbyn nimiinsä.