Jarmo Kekäläinen 50 vuotta

Kun KalPa teki nousua I divisioonasta kohti SM-liigaa, Jarmo Kekäläinen ja Jari Pulliainen olivat ensimmäiset edustusjoukkueeseen nousseet seuran omat kasvatit. Tämä tapahtui kaudella 1983-1984. Kekäläinen pelasi edustusjoukkueessa myös toisen kauden, kehitys oli nopeaa ja tie vei suurempiin ympyröihin. Kaksi kautta SM-liigaa Ilveksessä, kaksi kautta NCAA:ssa Clarksonin yliopistossa ja kaudella 1989-1990 Kekäläisestä tuli Boston Bruinsin riveissä ensimmäinen KalPa-kasvatti NHL:ssä. 

Kahta kautta NHL:ää Bruinsissa ja AHL:ää Maine Marinersissa seurasi unelmapaluu kotikaupunkiin kaudelle 1991-1992. KalPa oli yltänyt keväällä SM-hopealle ja Kekäläinen edusti Suomea alkusyksyllä Canada Cupissa, missä Suomi ylsi hienosti välieriin. KalPa oli nostettu yhdeksi suurimmista mestarisuosikeista, mutta niin pelaajan kuin myös seuran kausi muodostui loukkaantumisten myötä isoksi pettymykseksi.

Seuraavalla kaudella hyökkääjä sai Tapparassa alle ehjemmän kauden, mikä toi uuden mahdollisuuden NHL:ssä, nyt Ottawa Senatorsissa. Samalla kaudella hän edusti myös AHL:n Prince Edward Island Senatorsia ja Sveitsin NLB:n SC Rapperswil-Jonaa. Pelaajaura päättyi 28-vuotiaana kaudella 1994-1995 Elitserien Västerås IK:ssa, mutta ura kykyjenetsijänä alkoi heti seuraavalla kaudella Ottawa Senatorsissa sekä urheilutoimenjohtajana Helsingin IFK:ssa. 

Kun pelaajaura käsitti NHL:ssä 55 ottelua pistein 5+8, on uusi ura vienyt "kaapunnin poejan" vielä pidemmälle. Seitsemän kautta eri tehtävissä Ottawa Senatorsissa, kahdeksan kautta eri tehtävissä St. Louis Bluesissa, välillä kolme kautta urheilutoimenjohtajana Jokereissa ja helmikuussa 2013 kautta aikojen ensimmäisenä eurooppalaisena NHL-organisaation GM:ksi, seurana Columbus Blue Jackets. Lisäksi hän on toiminut johtotehtävissä Leijonissa.

Kekäläinen on Kuopion kiekkoilun suuria sukunimiä. Jarmo on ollut uranuurtaja ensimmäisenä KalPa-kasvattina NHL:ssä sekä ensimmäisenä yliopistosarjan kautta NHL:ään tien raivanneena suomalaisena ja ensimmäisenä NHL-seuran eurooppalaisena GM:nä. Veli Janne teki KalPassa pitkän uran pelaajana ja on sen jälkeen toiminut pitkään NHL-seura Nashville Predatorsin kykyjenetsijänä sekä KalPan pelaajakoordinaattorina. Isä Kari pelasi KalPan edustusjoukkueessa kolmella eri sarjatasolla ja toimi sen jälkeen pitkään eri tehtävissä ollen tärkeä osa KalPan nousua kohti Suomi-kiekon kirkkaita valoja.

Tänään "Jampe" täyttää 50 vuotta. KalPa-perhe onnittelee!



Jarmo Kekäläinen Voittajaksi! -seminaarissa helmikuussa 2016.