Ilves jälleen vaikea vieras Kuopiossa

KalPa-Ilves 1-2 VL (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Tilastot täältä

KalPa ja Ilves kohtasivat edellisen kerran Kuopiossa joulukuun alussa. Tuolloin tamperelaiset ryöstivät pisteet lukemin 0-4 ottaen toistaiseksi ainoana vierasjoukkueena täyden kolmen pisteen potin Kuopiosta. Karri Kiven suojatit pelasivat viimeksi todella hyvin taktisesti KalPaa vastaan, joten helppo ilta ei ollut tiedossa.

KalPa tuli avauserään ryminällä ja hallitsi avauskympin tapahtumia. Niko Mikkola vei kauden kolmannella osumallaan KalPan 1-0 -johtoon jo minuutin pelin jälkeen. Maalin jälkeen KalPa jatkoi rummutusta, eikä Ilvekselle merkattu ainuttakaan laukausta ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Lopulta avauserän laukaukset merkattiin KalPalle selvästi 17-8. KalPan vahva liike oli liikaa Ilvekselle ja useita hyviä kuopiolaishyökkäyksiä nähtiin.

Toinen erä oli KalPalta heikko. Ilves tuli tasoihin jo erän ensimmäisellä minuutilla ja tämän jälkeen KalPalla oli vaikeuksia saada omasta pelistään kiinni. Puolustusalueella annettiin liikaa vaarallisia harhasyöttöjä, joista Ilves pääsi loistaville maalipaikoille. Denis Godla oli KalPa-maalilla kuitenkin muuri ja piti kuopiolaisia pystyssä.

Kolmanteen erään KalPa tuli terästäytyneenä. Erä oli kaikenkaikkiaan tasainen, hyviä paikkoja nähtiin molemmissa päissä. Maalivahdit esittivät kuitenkin pääosaa, sekä Denis Godla ja Hannu Toivonen ottivat loistavia torjuntoja. Maaleja ei nähty, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla Denis Godla jatkoi KalPan maalissa loistavaa iltaansa torjuen ensin Aleksi Mustosen läpiajon ja sitten Arto Laatikaisen laukauksen huippupaikalta. Viiden minuutin aikana ei kiekkoa reppuun saatu, joten ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta, jossa Ilvekseltä sekä Otto Koivula että Jerry D'Amigo onnistuivat. KalPa ei pystynyt Hannu Toivosta ohittamaan, joten kaksi pistettä lähti Tampereelle.

- Pe 20.1. klo 18.30 KalPa - Tappara  <- Osta liput!
 - Ti 24.1. klo 18.30 KalPa - JYP  <- Osta liput!