Frölunda Gothenburg uusi CHL-mestaruutensa!

Tiistai-iltana Frölunda Gothenburgin ja Sparta Praguen välillä pelattu Champions Hockey Leaguen finaali ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi. Vauhdikas ottelu ratkesi vasta jatkoerässä, kun Frölundan Niklas Lasu teki 4-3-voittomaalin ja vapautti kotiyleisön villeihin mestaruusjuhliin. Samalla Frölundasta tuli ensimmäinen kaksi CHL-mestaruutta voittanut joukkue.

Ottelun vauhti oli alusta asti hurjaa, kun Sparta aloitti maalinteon jo kahden ja puolen peliminuutin jälkeen. Tapahtumarikkaassa erässä tehtiin yhteensä neljä maalia ja jaettiin 41 rangaistusminuuttia. Erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 2-2.

Toisen erän alku oli yhtä lailla vauhdikas. Sparta hallitsi erän alkua, mutta Frölunda teki erän ainoan maalin ajassa 27.27. Maalin jälkeen pelin tempo rauhoittui, eikä maaleja enää nähty toisen erän aikana.

Sparta tuli kolmanteen erään päättäväisesti ja pakotti Frölundan ottamaan rangaistuksen erän alkupuolella. Ylivoima ei vielä tuottanut tulosta, mutta Sparta pisti lisää pökköä pesään ja tasoitti pelin ajassa 46.15. Erän lopussa Spartalla oli vielä muutamia loistopaikkoja ratkaista mestaruus, mutta Frölundan puolustus ja ottelussa 33 torjuntaa kerännyt maalivahti Johan Gustafsson pakottivat ottelun jatkoerään.

Kolmella kolmea vastaan pelattua jatkoerää ehti kulua vain noin puolitoista minuuttia, kun Mats Rosseli-Olsen syötti kiekon maalin eteen ajaneelle Niklas Lasulle, joka ohjasi kiekon Tomas Popperlen kilpikäden alta maaliin. CHL-kauden viimeisen maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Matthew Donovan.

Suomalaisväriä finaaliin toivat Frölundan riveissä pelannut, joskin ilman tehopisteitä jäänyt Sean Bergenheim sekä päätuomarikaksikko Stefan Fonselius-Mikko Kaukokari.

Muutoksia Champions Hockey Leaguen formaattiin kaudelle 2017-2018

Champions Hockey Leaguen formaatti muuttuu merkittävästi kaudella 2017-2018. Jatkossa CHL:n osallistuu 32 joukkuetta yhteensä 13 maasta. Suurin muutos on kuitenkin se, että osallistuvat joukkueet valitaan puhtaasti urheilullisin perustein, kun tähän asti Champions Hockey Leaguea perustamassa olleet joukkueet ovat osallistuneet sarjaan kiintiöpaikan turvin.

Champions Hockey Leagueen saa paikan joukkue, joka täyttää vähintään yhden seuraavista kriteereistä: