Esittelyssä KalPan CHL-vastustaja Skellefteå AIK

Perustettu: Skellefteå AIK Hockey on perustettu 1921 ja vuonna 1943 heillä oli ensimmäinen jääkiekkojoukkue. 

Mestaruudet: 1978, 2013 ja 2014

Areena: Skellefteå Kraft Arena (Skellefteå Kraft on yksi seuran yhteistyökumppaneista) rakennettiin alunperin vuonna 1966, jolloin stadionin nimi oli Skellefteå Isstadion ja myöhemmin vuonna 2006 stadion remontoitiin ja avattiin uudelleen tammikuussa 2008. Alkujaan areenan kapasiteetti oli 6001 katsojaa, mutta pienemmän katsomosaneerauksen (2016) jälkeen maksimikapasitetti on nykyään 5801 katsojaa.
 
Tähtipelaajat:



Joakim Lindström palasi Skellefteåån kahden ulkomailla pelatun (NHL ja KHL) kauden jälkeen. Viimeisellä ja neljännellä kaudellaan Skellefteå AIK:ssa hän teki 63 pistettä (23+40) 55 ottelussa ja voitti lukuisia palkintoja kuten SHL:n paras hyökkääjä, SHL:n paras pelaaja SHL:n arvokkain pelaaja.




Jimmie Ericsson, joukkueen kapteeni pelaa jo 13. kauttaan Skellefteåssa. Jimmie on kahden suunnan pelaaja, joka ei kaihda koviin paikkoihin menoa. Hän pelasi Sotshin olympilaisissa 2014 ainoana ruotsalainena pelaajana SHL:sta. 



Johan Alm palasi Skellefteåån pelattuaan kaksi kautta AHL:ssa. Alm on älykäs kahden suunnan puolustaja, joka on kookas ja fyysinen. Sekä Johan Alm että Joakim Lindström ovat molemmat pelanneet jo Skellefteå AIK:n junioreissa. 

Kaikki kolme pelaajaa pelasivat Skellefteåssa myös vuosina 2013 ja 2014, jolloin seura voitti SHL:n mestaruuden.

Uudet pelaajat kaudella 2016-2017:
Emil Pettersson (MODO Hockey, SHL)
Gustaf Lindvall (AIK, Allsvenskan)
Henrik Hetta (Malmö Redhawks, SHL)
Joakim Lindström (SKA St Petersburg, KHL)
Oscar Möller (Ak Bars Kazan, KHL)
Jesper Olofsson (Karlskrona, SHL)
Filip Berglund (junior team)
Emil Djuse (MODO Hockey, SHL)
Johan Alm (Milwaukee Admirals, AHL)
 
Legendaariset pelaajat:
Pär Mikaelsson
Roland Stoltz
Hardy Nilsson
Hasse Svedberg
Eilert ”Garvis” Määttä
Anders ”Acka” Andersson
Hasse Svedberg
Göran Lindblom
Göran ”Klimpen” Häggroth
Göte Almqvist
Jan ”X:et” Erixon
 
Muuta:
Skellefteå AIK on voittanut SHL:n runkosarjan neljä kertaa peräkkäin 2013, 2014, 2015, 2016) ja pelannut finaaleissa kuusi kertaa peräkkäin (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016). Skellefteå AIK tunnetaan fanien keskuudessa pelkkänä AIK:na, vaikka Tukholmassakin on seura nimeltään AIK (välillä tämä aiheuttaa sekaannuksia ja ärsytystä).

Skellefteå AIK:lla on uusi toimitusjohtaja, Mikael Lindgren, joka on pelaaja Fredrik Lindgrenin (#61) veli. Seuralla on myös uusi valmentaja, Fredrik Öberg, joka on Skellefteå AIK:n entinen pelaaja. 

Skellefteå AIK järjestää joka kausi avoimen, ensimmäisen jääharjoituksen, jolloin areenan katsomot pullistelevat faneja, jotka haluavat nähdä suosikkijoukkueensa pelaajat ensimmäistä kertaa kaudella. Faneilla on mahdollista saada pelaajilta nimmarit sekä luistella jäällä pelaajien kanssa ennen virallisia treenejä. Tänä vuonna hallin kapasiteetin ollessa vielä 6001 treenejä seurasi huimat 5900 katsojaa. 

Seura tekee paljon töitä junioritoimintansa eteen ja joka kausi useampi heidän oma juniori saa sopimuksen edustusjoukkueeseen. Gustaf Lindvall, Sebastian Aho (Huom! ruotsalainen puolustaja nimeltään Sebastian Aho), Filip Berglund, Niclas Burström, Marcus Pettersson, Axel Holmström, Anton Öhman, Pär Lindholm, Joakim Lindström, Sebastian Ohlsson, Adam Pettersson and Andreas Wingerli ovat kaikki pelanneet Skellefteå AIK:n junioreissa. 

Skellefteå AIK on tuottanut viime vuosina myös useita NHL-pelaajia kuten Adam Larsson, Melker Karlsson, Viktor Arvidsson, Oscar Lindberg ja Tim Erixon.
 
Kiekkosanastoa ruotsiksi:
Aloitus = tekning
Paitsio = offside
Kiekko = puck
Jääkiekkomaila = hockeyklubba
Maali = mål
Rangaistus = utvisning
Tuomari = domare
 
Valmentajan kommentit muista CHL:n lohkovaiheen saman lohkon joukkueista
Vienna Capitals:
- Vienna on suhteellisen nuori jääkiekkoseura, jossa ruotsalainen Tommy Samuelsson toimi valmentajana muutama vuosi sitten. Nykyään heillä on uusi valmentaja, Serge Aubin, joka on ansioitunut NHL-pelaaja. Tulee olemaan hienoa pelata itävaltalaista ja meille täysin uutta joukkuetta vastaan. Viime vuonna Vienna Capitals ylsi neljännesfinaaleihin oman maansa playoffeissa.  

KalPa:
- Olemme pelanneet useita suomalaisia CHL-joukkueita vastaan ja ne kaikki pelaavat erittäin korkeatasoista jääkiekkoa. KalPa ei varmasti ole poikkeus tässä joukossa. KalPa on pelannut seitsemän kertaa viimeisen kahdeksan kauden ajan playoffseissa, joten olen varma, että he tulevat kovaa myös CHL-otteluihin.