Ennakko: Liiga-historian ensimmäinen Kuopiossa pelattava Savon Derby perjantaina!

KalPa - Jukurit Data Group Areenalla pe 21.10.2016 klo 18.30. Otteluisäntä: I Love Kuopio Festival


Tästä on kyse: Pohjois-Savo vastaan Etelä-Savo, ottelu 2. Voittajan kapteeni saa nostaa kuvan kiertopalkinnon.  

Kiitos Jukureiden nousun korkeimmalle tasolle, Liigassa nähdään ja koetaan tästä kaudesta alkaen Savon Derbyjä. Runkosarjan kuudesta Savon Derbystä ensimmäinen päättyi syyskuussa Mikkelissä 4-2 kotivoittoon, ja Etelä-Savo johtaa tällä hetkellä taistelua Savon herruudesta voitoin 1-0. Jokaisen Savon Derbyn jälkeen voittajajoukkueen kapteenille ojennetaan kiertopalkinto, lue palkinnosta täällä.

Savon Derbyn historia ulottuu jääkiekossa 56 vuoden taakse, talveen 1960. Tähän asti puhutuimpana ja ikimuistoisimpana on kevään 2004 vasta viidennen ottelun jatkoerässä KalPalle ratkennut Mestiksen finaalisarja. Savon Derbyn historia on luettavissa täällä

Savon Derby ei ole Kuopiossa vain ottelu, se on tapahtuma. Luvassa Liiga-ottelua ennen on komeista tifoistaan tunnetun KalPan kannattajayhteisö Mustan Verkoston jättimäinen overheadtifo sekä Kuopion mieslaulajien jäällä esittämä Savolaisen laulu. Avauskiekon saapuu pudottamaan KalPa Wall of Fameen aateloitu Matti Turunen, KalPan ja myöhemmin myös Jukurien entinen toiminnanjohtaja. Ottelun jälkeen voittajajoukkueen kapteenille ojennetaan Savon Derby -palkinto.

Upeasti kauden aloittanut Jukurit on sarjassa ennen torstain Liiga-otteluita sijalla yhdeksän, saapuen Kuopioon alla kolme pisteetöntä ottelua. KalPa on ennen torstaita sijalla kaksi ja vaikka tiistai toi kirvelevän tappion, pisteputken pituus on jo kuusi ottelua. Joukkueet kohtaavat perjantaina Kuopiossa ja heti perään lauantaina Mikkelissä. Panoksena viikonloppuna on sekä kuusi Liiga-pistettä että kaksi voittoa taistelussa Savon herruudesta. Varmista liput perjantai-illan Savon Derbyyn täällä!

Mikäli alla oleva Jaakko Rissasen haastattelu ei näy laitteellasi, voit katsoa sen täällä.




Liput:
Istumaan alkaen 10 € (lapset) ja seisomaan alkaen 5 € (lapset, opiskelijat). Hinnat, ennakkomyyntipaikat ja kaikki tiedot lipuista täällä.
 

Pysäköinti:
Data Group Areenan lähietäisyydellä sijaitsevasta Haapaniemenkadun pysäköintitalosta löytyy noin 250 parkkipaikkaa. Pysäköinti on ilmaista KalPan kotiotteluiden aikana alkaen 60 minuuttia ennen ottelun alkua. Lisätietoa pysäköintimahdollisuuksista täällä.


TEHO Sport -kilpailu:
KalPan jokaisen kotiottelun toisella erätauolla nähdään Liiga-kaudella 2016-2017 uudistunut TEHO Sport -erätaukokilpailu. Viikko-otteluissa jäällä ovat KalPa-juniorit ja viikonloppuotteluissa onnettaren suosimat katsojat. Jokaisessa ottelussa yksi katsoja voittaa TEHO Sportin, ravintola Amarillon ja KalPa Shopin lahjoittamat palkinnot. Lue lisää täällä.


KalPan viralliset jälkipelit ravintola Amarillossa:
KalPan viralliset jälkipelit jatkavat Liiga-kaudella 2016-2017 ravintola Amarillossa. Jälkipelit alkavat noin 45 minuuttia kotiottelun päätyttyä. Isäntänä toimii legendaarinen KalPa-ääni Mikko Juntunen ja vieraaksi jälkipeleille saapuu kiekkopersoona ja Hannes-Klubin isäntä Hannu Kapanen.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 29.10. klo 17.00 KalPa - Lukko  Perhepäivä!
- Ti 1.11. klo 19.00 KalPa - Fribourg-Gotteron  CHL, Round of 16!
- La 12.11. klo 17.00 KalPa - HIFK
- To 17.11. klo 18.30 KalPa - Kärpät  Opiskelijapeli!