Djurgården voitti ottelun, mutta KalPa eteni jatkoon!

Djurgårdens IF-KalPa 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)

Tilastot täältä

KalPa voitti viikko sitten Kuopiossa ottelusarjan ensimmäisen osan 2-0. Tukholmassa kotijoukkue Djurgården oli vahvempi numeroin 2-1, joten KalPa eteni otteluparista jatkoon yhteismaalein 2-3.

Oletuksena oli, että Djurgården tulee otteluun todella lujaa. Näin kävikin, mutta KalPa oli siihen valmis ja ei päästänyt ruotsalaisia hyville maalipaikoille. Alun jälkeen ottelun hallinta kääntyi niukasti kuopiolaisille ja avausmaali nähtiin ylivoimalla komean kuvion päätteeksi. Jesse Mankinen ja Balazs Sebok tarjoilivat kiekon nopeilla syötöillä maalin eteen Tommi Jokiselle, jolla oli helppo työ naulata ottelun johtomaali. KalPa oli kokonaisuudessaan avauserässä hallitsevampi osapuoli. Maalia kohti meneviä laukauksia merkattiin KalPalle ensimmäisessä erässä peräti 15, Djurgårdenille vain 7.

Djurgården tuli toiseen erään sisuuntuneena ja pystyi luomaan jo erän avausminuuttien aikana monta vaarallista maalipaikkaa. Isännille tarjoutui illan ensimmäinen ylivoimamahdollisuus, kun Santeri Lukka lähti istumaan kakkosta huitomisesta. Tämän mahdollisuuden kotijoukkue myös käytti, kun Mikko Kousa laukoi komealla laukauksella kiekon yläkulmaan ohi maskiin jääneen Eero Kilpeläisen. Maalin jälkeen peli tasottui ja molemmat joukkueet pääsivät vuorollaan testaamaan vastustajan maalivahtia. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, vaikka kummallekin tarjoutui myös ylivoimaa.

Kolmannessa erässä KalPa pystyi pelaamaan fiksusti ja välttämään turhaa höntyilyä. Vajaat neljä minuuttia ennen loppua peli meni vielä todella jännäksi, kun KalPan Jaakko Rissaselle vihellettiin 2+2 minuutin rangaistus korkeasta mailasta. Djurgårdenin ylivoimaa oli kulunut vain minuutti, kun Jeff Tambellini ehti ensimmäisenä irtokiekkoon ja iski isännät 2-1 -johtoon. Ottelun lopun KalPa pystyi kuitenkin puolustamaan virheettömästi ja Eero Kilpeläinen viimeisenä lukkona piti huolen siitä, ettei Djurgården päässyt iskemään tarvitsemaansa 3-1 -maalia.

Näin äärimmäisen tiukan ottelusarjan jälkeen KalPa siis etenee jatkoon!

Ti 18.10 klo 18.30 KalPa - Sport,  Ruusterin syntymäpäiväottelu sekä Supersyysloma!
Pe 22.10 klo 18.30 KalPa - Jukurit, Savon derby!