CHL: Näin pelataan jatkossa



Champions Hockey Leaguen lohkovaihe päättyi kuopiolaisten osalta hyviin tunnelmiin, kun KalPa nappasi kahdesta viimeisestä ottelusta Vienna Capitalsia vastaan selvät voitot ja eteni ensimmäistä kertaa seuran historiassa CHL:n pudotuspelivaiheeseen.

Pudotuspelivaihetta varten lohkoykköset ja –kakkoset sijoitettiin kahteen arvontakoriin. Arvonnassa korien avulla ykköseksi lohkoissaan sijoittuneet joukkueet saivat vastustajan lohkokakkosista. KalPan vastustajaksi ykköskorista nousi ruotsalainen Djurgården. Samalla arvotut parit sijoitettiin myös pudotuspelipuuhun, eikä vastustajia arvota enää sekä myös jatko-otteluiden pelipäivämäärät ovat jo selvillä.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella eli nk. Round of 32:lla joukkueet kohtaavat kaksi kertaa; kotona ja vieraissa. Otteluparissa jatkoon etenevä joukkue selviää sillä, kummalla joukkueella on parempi maaliero kahden pelatun ottelun jälkeen. Vierasmaaleja ei ole painotettu.

Jos ensimmäinen ottelu päättyy tasan, ei tuolloin pelata jatkoaikaa. Jos maaliero on puolestaan toisenkin ottelun jälkeen tasan, pelataan jatkoaika ja tarvittaessa voittolaukauskilpailu, jotta jatkava joukkue selviää.

Joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran 4. lokakuuta ja tuolloin vuorossa on KalPan kotiottelu. Sarjan toinen ja ratkaiseva ottelu pelataan 11. lokakuuta Tukholmassa.

Liput Ti 4.10. pelattavaan KalPa - Djurgården -pudotuspeliotteluun löydät täältä.