16 pelaajaa päässyt jo pisteille - tältä näyttää KalPan pistepörssi ennen semifinaaleita

Runkosarjassa kolmanneksi yltänyt KalPa teki runkosarjan 60 ottelussa maaleja toiseksi eniten, 168 kappaletta. Ottelukohtaiseksi keskiarvoksi muodostui täten 2,8 maalia. Neljännesfinaaleista joukkue eteni semifinaaleihin viidessä ottelussa, tehden yhteensä 17 maalia, eli ottelua kohti 3,4 maalia.

Kuinka nämä neljännesfinaalien onnistumiset sitten jakautuivat joukkueen sisällä? Voi sanoa, että yhtä aikaa ne pelaajat saivat tärkeitä onnistumisia keiltä niitä odotettiin ja samaan aikaan pisteiden makuun pääsi heti avauskierroksella jo ilahduttavan moni pelaaja.


Runkosarjassa Jesse Mankinen mätti 58 otteluun 39 pistettä, ja playoffsit ovat alkaneet yli piste per peli -tahdilla.

Kaikkiaan näissä viidessä neljännesfinaalissa pistetilinsä playoffseissa avasi peräti 16 pelaajaa ja maalien makuunkin pääsi jo 11 eri pelaajaa. KalPan sisäisen pistepörssin viiden kärjestä löytyvät jo runkosarjasta tutut tehomiehet Jesse Mankinen, Janne Keränen ja Jaakko Rissanen. Johtavat pelaajat ovat olleet johtavia pelaajia myös nyt.

Yksi playoffs-maailman suola on se, ketkä pelaajat nousevat panosten kasvaessa runkosarjan otteluita suurempaan rooliin. Pistepörssin viiden kärjestä heitä löytyy kaksi. Kolmantena oleva Balazs Sebok on kirjauttanut viiteen otteluun yhtä monta syöttöpistettä. Lisäksi viidentenä oleva Alexander Ruuttu on koonnut viiteen otteluun maalin ja kolme syöttöpistettä.

Maalivahtien tilastot ovat savolaisittain erinomaiset. Denis Godla torjui kolmesta ottelusta kaksi voittoa, päästettyjen maalien keskiarvolla 1,41 ja torjuntaprosentilla 93,90. Eero Kilpeläisen noteeraus on vieläkin kovempi, kaksi ottelua ja kaksi voittoa sekä päästettyjen maalien keskiarvo 1,00 ja torjuntaprosentti 95,56.

Yksittäisinä, tilastojen valossa erinomaisina nostoina mainittakoon puolustaja Santeri Lukan +/- -lukema, +7 ilman yhtään takaiskumaalia tasakentällisin. Lisäksi Ruutun aloitusten voittoprosentti on suorastaan hurja, 21 aloituksen jälkeen peräti 76,2. Useammin aloituksiin kumartuneista 44 aloituksen Arttu Ilomäen voittoprosentti on kova 54,5 ja 60 aloitusta ottaneen Sebokin prosentti on vieläkin parempi, 55,00.

KalPan sisäinen pistepörssin neljännesfinaalien jälkeen Liigan sivuilla täällä.