Vuoroin vieraissa, TPS oli KalPaa parempi Turussa

TPS- KalPa 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)

Tilastot täällä.

KalPa voitti TPS:n tiistaina Kuopiossa lukemin 3-1 ja perjantaina Turussa oli kotijoukkueen vuoro olla jälleen parempi, lukemien säilyessä samoina ja vain voittajan vaihtuessa.

TPS siirtyi avauserässä Tadas Kumeliauskasin toimesta 1-0 johtoon. Toinen erä oli maaliton, mutta kolmannessa erässä KalPa pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa ja vain 10 sekuntia sitä riitti kun Janne Keränen toi keltapaidat 1-1:een. Osuma oli Keräselle jo kauden 12., millä hän jatkaa joukkueensa maalipörssin ykkösnimenä.

Muutama minuutti myöhemmin vastaavasti TPS pääsi kahden miehen ylivoimalle ja 30 sekuntia siitä TPS siirtyi Tomi Kallion toimesta 2-1 johtoon. Peliaikaa oli jäljellä tuolloin seitsemän minuuttia. Viisi minuuttia myöhemmin Dave Spina viimeisteli lukemat 3-1:een ja se jäi ottelun viimeiseksi maaliksi.

Kun KalPa on pelannut runkosarjan 30 vierasottelustaan 18, ovat savolaiset pistekeskiarvoltaan sarjan paras vierasjoukkue. Pisteittä vieraissa jääminen oli 18 otteluun vasta viides kerta. Mikäli tappiosta haluaa positiivista etsiä, oli joukkueen esitys kaukalossa nyt parempi kuin syyskuussa HK Areenalla, jolloin lukemat olivat 4-0.

Seuraava vierasottelu onkin KalPalle sitten harvinaista, joskin sentään kerran joka kausi koettavaa herkkua. Vuorossa on nimittäin KalPa-kannattajien perinne, Suuri Savolainen Kokoontuminen, joka nähdään tällä kertaa lauantaina ottelun HIFK-KalPa yhteydessä. KalPa-kannattajia on saapumassa savolaisten katsomonosiin vähintään 400, joten vierasjoukkueen kannattajat tulevat niin kuulumaan kuin näkymään katsomossa. Katsomot E1 ja E2 on jo loppuunmyyty, lippuja suositellaan hankittavaksi katsomosta A1.