Vuodelle 2016 voittoisa avaus, Joni Nikolle kahden maalin ilta

Pelicans - KalPa 1-4 (1-2, 0-0, 0-2)

Tilastot täällä

KalPa aloitti vuoden 2016 parhaalla mahdollisella tavalla, täyden kolmen pisteen voitolla. Joukkue kaivoi voiton Lahdesta, joka on ollut viime vuosina savolaisille vaikea paikka hakea voittoja. Pelicansin ja KalPan kohtaaminen oli kauden kolmas ja keltapaidat ovat nyt hakeneet kaksi voittoa Lahdesta ja pitäneet pisteet kertaalleen Kuopiossa. Kauden keskinäisten otteluiden pisteet ovat nyt KalPalle 9-0.

KalPa ansaitsi voiton uskolla omaan tekemiseen, periksiantamattomuudella ja suurella sydämellä joukkueen eteen uhrautumisella. Tästä osoituksena vierasjoukkue nousi ottelussa yhden maalin takaa, eikä voittoa estänyt myöskään Antti Halosen loukkaantumisen myötä ohueksi kaventunut puolustus. Joukkue taisteli ottelun loppuun viidellä puolustajalla, joista jo ennestään yksi oli puolustajana tuuraava hyökkääjä Saku Kinnunen.

Maaleista vastasivat Halonen, Joni Nikko, Sebastian Lauritzen ja uudestaan tyhjään Pelicans-maaliin osunut Nikko. Haloselle maali oli kauden neljäs ja Lauritzenille kolmas . Nikko nosti maalimääränsä kahden maalin illallaan jo seitsemään, ja hän jakaa nyt joukkueensa maalipörssin kolmatta sijaa yhdessä Mikael Ruohomaan kanssa. Ruohomaa puolestaan nousi yhdellä syöttöpisteellä jakamaan joukkueen pistepörssin kärkisijaa Janne Keräsen kanssa, molemmilla on nyt 23 pistettä. Keränen jatkaa joukkueen kultakypäränä, sillä hänellä maaleja on 11.

Savolaisten voiton takuumies oli jälleen Eero Kilpeläinen, joka jatkaa kuumassa vireessä. Sunnuntain saldo oli 30 torjuntaa huimalla torjuntaprosentilla 96,77. Koko kaudelta torjuntaprosentti on erinomainen 93,04 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,77. Jälkimmäisessä tilastossa Kilpeläinen on koko Liigan paras.

Lentävän lähdön KalPan osalta saanut vuosi 2016 jatkuu tiistaina, jolloin vastustajaksi saapuu ensi kerran tällä kaudella Kuopioon TPS. KalPa on sarjataulukossa kuudes ja TPS välittömästi selän takana seitsemäs, joten jaossa on jälleen tärkeä pistepotti. Tervetuloa jännittämään paikanpäälle!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- Ti 5.1. klo 18.30 KalPa - TPS
- Ke 13.1. klo 18.30 KalPa - SaiPa
- Su 17.1. klo 15.00 KalPa - Sport  <- Liigan Perhepäivä -tapahtuma. Lue lisää täältä.