Viime kevään finalistilta jälleen piste, Tappara ratkaisi jatkoajalla

KalPa - Tappara 2-3 JA (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta tulee olemaan täällä.

KalPan Liiga-kauden aloituksesta ei puutu vaikeuskerrointa, sillä neljän ensimmäisen vastustajan joukosta löytyivät hallitseva mestari Kärpät kahdesti sekä toinen finalisti Tappara ja nelikon täydentää seuraavassa ottelussa niin ikään kuluvan kauden suurimpien mestarisuosikkien kastiin nostettu HIFK. Asian positiivinen puoli on se, että nuori joukkue näkee heti mikä on Liigan terävimmän kärjen taso ja vastaavasti valmennus saa tärkeää tietoa missä oma joukkue menee nyt suhteessa mestarisuosikkeihin.

Kuten Liiga-avauksessa Kärpiltä, KalPa otti pisteen myös toiselta viime kevään finalistilta Tapparalta. Molemmissa otteluissa kummallakin joukkueella oli mahdollisuutensa täysiin pisteisiin, mutta ratkaisu nähtiin jatkoajalla, joka uuden säännön myötä pelataan kolmella kenttäpelaajalla kolmea vastaan. Tiistain ottelu päättyi Tappara-puolustaja Nick Plastinon raudan kautta sisälle kimmonneeseen huippulaukaukseen ajassa 63.37.

Varsinaisella peliajalla KalPa karkasi 2-0 johtoon, mutta Tappara tuli rinnalle. Kolmannen erän jälkimmäinen puolikas oli isänniltä vahva ja keltaiset janosivat ottelun ratkaisemista. Varsinaisen peliajan kaksi viimeistä minuuttia KalPa sai pelata ylivoimaa, mutta erinomaisen ottelun pelannut konkarivahti Mika Noronen venyi kiekkojen eteen. Vastaavasti jatkoajalla Tappara sai pelata kaksi minuuttia ylivoimalla, mutta KalPa taisteli ja kesti, jälleen hienon ottelun torjuneen Eero Kilpeläisen johdolla. Vajaa minuutti myöhemmin ottelu sai kuitenkin ratkaisunsa.

KalPan avausmaalista vastasi ylivoimalla Balazs Sebok, osuma oli 20-vuotiaan unkarilaisen ensimmäinen Liigassa ja kiekko tradition mukaisesti talteen. Toisen maalin laukoi puolustaja Santeri Lukka, hänelle kauden avausmaali ja illan saldo yhteensä 1+1. Seuraavassa ottelu puolustaja kantaakin jo kultaista kypärää.

Ottelun yleisömäärä jäi valitettavan pieneksi, 2482:een. Tunnelma oli itsensä hyvin likoon laittaneen Mustan Verkoston johdolla kuitenkin hyvää perustasoa ja etenkin kolmannen erän edetessä isäntien hakiessa antaumuksella voittomaalia, tunnelma yltyi jopa erinomaiseksi. Kiitos kaikille paikalle saapuneille ja tervetuloa katsomaan taistelevaa kotijoukkuetta seuraavan kerran torstaina 24.9., jolloin vastaan saapuu Vaasan Sport.