Tuliaiset hallitsevan mestarin vieraana jäivät yhden maalin päähän

Kärpät - KalPa 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Tilastot täällä.

KalPalta Liiga-kauden 2015-2016 vauhtiin totutteleminen otti yhden erän verran, perjantain Liiga-avauksen avauserän. Toisessa ja kolmannessa erässä Kärpät oli paikoitellen pahastikin vietävänä ja palkinnoksi hyvästä otteluun mukaan nousemisesta isännille lopulta kauden avauspiste. Lauantaina Oulussa KalPa katsoi vierestä kun hallitsevan mestarin kattoon nostettiin yksi mestaruusviiri lisää, mutta siihen kunnioitus sitten jäikin, kuten pitikin.

Kärpät siirtyi Antti Kalapudaksen toimesta avauserässä 1-0 johtoon, mutta ottelun puolivälissä Mikael Ruohomaa tasoitti kauden ensimmäisellä maalillaan lukemat 1-1:een. Neljä minuuttia myöhemmin Jesse Puljujärvi vei isännät uudestaan johtoon, 2-1:een ja vain 13 sekuntia ennen erän päättymistä Miro Aaltonen pääsi lisäämään johdon vielä 3-1:een.

Kolmannen erän puolivälissä keltapaidat nousivat jälleen täysin palkein mukaan taisteluun pisteistä Niko Mikkolan kaventaessa 3-2:een. Osuma oli 19-vuotiaan puolustajan uran ensimmäinen Liigassa, ja se syntyi 12:nnessa Liiga-ottelussa. Ottelun loppua kohti KalPa otti pelin ohjat käsiinsä ja haki vahvasti tasoitusta. Perjantaina KalPan ansaittu tasoitus nähtiin noin neljä minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta tällä kertaa sitä ei nähty ja hyvä taistelu ei tuonut nyt palkintoa.

Samu Perhonen pysäytti ottelussa 19 kiekkoa ja Kärppä-kollega Sami Aittokalliolle kertyi 24 torjuntaa. Kärpät laukoi ottelussa 36 kertaa ja KalPa 39 kertaa.

KalPa on aloittanut Liigan haastamalla hallitsevan mestarin peräkkäisinä päivinä pelillisesti väkevästi. Ottelut jatkuvat tiistaina kotiyleisön edessä ja nyt on aika kohdata toinen viime kevään finaalijoukkue, Tampereen Tappara. Istumapaikat jokaiseen runkosarjan kotiotteluun alkaen vain 14 euroa, tervetuloa paikanpäälle!