TPS piti pisteet Turussa, Aleksi Hämäläinen ja Otto Leskinen debytoivat Liigassa

TPS - KalPa 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)


Tilastot täällä.

KalPa kohtasi tiistaina vieraskaukalossa TPS:n, joka on aloittanut kautensa tuloksellisesti vahvasti. Mustavalkoiset ovat olleet myös koko Liigan tuhoisin joukkue ylivoimalla, prosentin ollessa hurja, hyvän matkaa yli kolmekymmentä.

KalPa sai pidettyä turkulaisten ylivoimapelin kohtalaisesti kurissa, isäntien onnistuttua viidestä yrityksestä kertaalleen. Ottelun avausmaali jäi myös voittomaaliksi ja juuri se syntyi ylivoimalla. Vieraat saivat aiheutettua liikkeellä isännilleen kuusi jäähyä, mutta ruuti oli märkää myös ylivoimalla. 

Nollapelin torjunut Teemu Lassila joutui hikoilemaan 25 torjunnan edestä, Eero Kilpeläiselle kertyi puolestaan 28 torjuntaa. Kenttäpelissä joukkueiden välillä ei ollut valtavia eroja, vaan ero syntyi tehokkuudesta niin tasakentällisin kuin sen yhden osuman verran ylivoimallakin. 

KalPa joutui lähtemään otteluun ilman kahta parasta pistemiestään Jaakko Rissasta ja Janne Kerästä, puolustuksen fyysisen osaston miehiä Mikko Jokelaa ja Antti Halosta sekä koko Liigan alkutaipaleen sivussa ollutta Jonne Tammelaa.

Lukuisat pelimiehet ovat saaneet aikanaan ensimmäiset Liiga-ottelunsa toisten pelaajien loukkaantumisten johdosta ja tänään Liigassa debytoivat 19-vuotias hyökkääjä Aleksi Hämäläinen sekä 18-vuotias puolustaja Otto Leskinen. Kumpikin sai valmennukselta heti luottoa noin 10 minuutin peliajan verran.



SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- Pe 2.10. klo 18.30 KalPa - Lukko
- La 10.10. klo 17.00 KalPa - Pelicans  <- Oktoberfest -ottelu
- Ke 14.10. klo 18.30 KalPa - KooKoo