Tähdet nostivat KalPan takaa JYPin ohi, voittoputki jo kuusi ottelua

KalPa - JYP 2-1 VL (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Edellisten neljän Liiga-kauden aikana savolaiset ovat olleet KalPan ja JYPin keskinäisissä otteluissa, Järvi-Suomen derbyissä, kolmella kaudella niskan päällä. Myös kuluva kausi on alkanut keltamustien lasien läpi katsottua vahvasti, sillä aiemmin lokakuussa KalPa haki Jyväskylästä 0-3 voiton ja nyt lauantaina Niiralan isännät nousivat kotivoittoon luvuin 2-1. Tämän kauden voitot ovat siis toistaiseksi KalPalle 2-0, pisteet 5-1 ja maalit niin ikää 5-1. Runkosarjassa on jäljellä neljä keskinäistä ottelua, paljon ehtii vielä tapahtua.

Ottelun avauserä oli JYPin hyvyyttä ja KalPan huonoutta, erän tulos 0-1 Valtteri Kemiläisen ylivoimamaalilla, erän paras pelaaja oli KalPa-vahti Eero Kilpeläinen. Toinen erä oli kotijoukkueelta jo vähän parempi, mutta senkin voi sanoa jääneen vielä vajaaksi, verrattuna siihen mihin joukkue pystyy. Ja Kilpeläinen oli jälleen joukkueensa paras. Tulos kahden erän jälkeen oli edelleen 0-1.

Kolmannen erän heti ensimmäinen vaihto osoitti jo, mitä tuleman pitää. Kun kahdessa ensimmäisessä erässä laukaukset olivat JYPin eduksi 22-38 ja Kilpeläisellä 19 torjuntaa sekä Veini Vehviläisellä 11 torjuntaa, KalPan kolmannen erän vyörytys näkyi myös tilastoissa. Laukaukset 28-10 ja torjunnat 3-17. Ja se tärkein eli maalit, 1-0. Tämän erän paras pelaaja, kuten myös jatkoajan, oli puolestaan hienon ottelun torjunut Vehviläinen.

Kolmannessa erässä jyväskyläläiset joutuivat vahvasti puolustuskannalle, pitkien kiekkojen laskemiseen eivät yhden käden sormet riittäneet ja vieraat joutuivat rikkomaan jäähyjen arvoisesti. Lopulta isäntien ylivoimapeli tuotti tuloksen kun Santeri Lukka syötti kiekon viivasta eteenpäin Janne Keräselle, kiekko takatolpan juureen ja kotiyleisö sai aihetta riemuun. Maali syntyi hieman samanlaisella kuviolla, millä kaksikko Tommi Miettinen ja Kalle Kerman teki useamman maalin joitakin vuosia sitten. Sattumaa vai ei, Miettinen vaikuttaa nykyään KalPan vaihtoaitiossa penkin takana...

Kolmella kolmea vastaan pelattava jatkoaika tarjosi yleisölle nähtävää, takapuolet alkoivat nousta katsomon puolella penkeistä useampaankin otteeseen, mutta lopulta se päättyi maalittomana. Voittomaalikilpailussa kultakypärä Mikael Ruohomaa, joka sai syöttöpisteen myös tasoitusmaaliin, oli ainoa onnistuja. Kun Eero Kilpeläinen oli kaikille kolmelle JYP-pelaajalle ohittamaton, pääsivät kotijoukkue ja kotiyleisö juhlimaan voittoa jo ennen isäntien viimeistä laukojaa.

Voiton takana oli koko joukkueen hyvä ryhtiliike kolmanteen erään. Mutta, kun joukkueen voittamisen eteen on yksilöiden noustava esille, tällä kertaa he olivat joukkueen tähdet. Paras maalintekijä Keränen, paras pistemies Ruohomaa sekä koko Liigan tämän hetken paras maalivahti Kilpeläinen.

KalPa suorastaan lensi marraskuun maajoukkuetauolle, sillä voittoja on jonossa nyt jo kuusi. Maalien tekemiseen tarvitaan edelleen paljon paikkoja, mutta maalivahtipeli ja koko joukkueen puolustaminen ovat vastaavasti erinomaisella tasolla. Sijoitus on tällä hetkellä kahdeksas, jota voi pitää hyvänä saavutuksena kun ottaa huomioon ratkaisuosaston ison uudistumisen tälle kaudelle sekä alkukauden loukkaantumisten määrän.

KalPa aloittaa maajoukkuetauon lepäämällä, harjoittelee sitten hyvin ja kun pelit jatkuvat, ne jatkuvat ryminällä, neljään päivään kolme ottelua. Niistä kolmas pelataan kotikaukalossa ja se on samalla seuran 86-vuotisottelu. Ottelutapahtumassa on paikanpäällä myös kauden 2004-2005 edustusjoukkue, joka palautti seuran SM-liigaan!

- La 14.11. klo 17.00 KalPa - Blues  <- KalPan 86-vuotisottelu. Lue lisää täältä.
- To 19.11. klo 18.30 KalPa - HPK  <- Opiskelijapeli. Lue lisää täältä.