Sitkeä KalPa tuli kahdesti tasoihin, JYP jäi yhden maalin edelle

JYP - KalPa 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Tilastot täällä.

KalPa ja JYP kohtasivat toisensa toistamiseen alle vuorokauden sisään. Perjantaina Kuopiossa JYP johti kahden erän jälkeen lukemin 1-2, mutta KalPa nousi kolmannessa erässä tasoihin ja voittolaukauskilpailussa 3-2 voittoon. Lauantaina Jyväskylässä toiselle erätauolle lähdettiin jälleen JYPin johtaessa 2-1 ja myös nyt KalPa tuli kolmannessa erässä tasoihin. Otteluiden käsikirjoitukset erosivat suurissa linjoissa toisistaan siinä, että tällä kertaa JYP pystyi tekemään yhden maalin niin ikään kolmannessa erässä ja näin kotijoukkue jäi lopulta yhden maalin edelle.

JYP oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ja voiton voi sanoa olleen ansaitun. Vastaavasti KalPa osoitti sitkeyttään nousemalla kaksi kertaa tasoihin, eikä vieraiden pisteille yltäminenkään vääryys olisi ollut. Jääkiekossa pisteitä ei kuitenkaan ansaita, vaan ne täytyy ottaa, ja siinä JYP oli lauantaina yhden maalin KalPaa parempi.

Keltaisten maaleista vastasivat puolustajat Juuso Riikola ja Niko Mikkola. Nuoret miehet tykkäävät selvästi kurittaa naapurikylän joukkuetta, sillä Riikola on sivaltanut uransa 12 Liiga-maalista JYPin verkkoon peräti kahdeksan ja Mikkolan kolmesta osumasta Liigassa hän on laukonut JYPiä vastaan nyt kaksi. Eero Kilpeläinen KalPa-maalilla oli jälleen vahvalla pelipäällä, torjuen yhteensä 34 kiekkoa.

Kun Liigan runkosarjan kaikki kuusi KalPan ja JYPin keskinäistä ottelua eli Järvi-Suomen derbyä on nyt nähty, on aika laskea voitot. KalPa 4, JYP 2. Näin ollen KalPa on JYPiä parempi keskinäisissä otteluissa viiden viime kauden aikana nyt jo neljännen kerran.