Sarjajohtaja Kärpät osoitti erinomaisuutensa Kuopiossa

KalPa - Kärpät 1-5 (1-3, 0-1, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Kahden edellisen kauden Suomen mestari. Liigan sarjajohtaja. Champions Hockey Leaguen finaalijoukkue. Kolme edellä olevaa lausetta on erittäin vakuuttava yhdistelmä ja perjantaina Kuopiossa Kärpät osoitti, mitä tuo yhdistelmä tarkoittaa käytännössä kun joukkue on parhaimmillaan.

KalPa on laittanut viime kausina useaan otteeseen Kärpät Kuopiossa todella ahtaalle ja napsinut voittojakin. Tällä kertaa oululaiset esittivät ehkäpä parasta Kärppä-peliä koko 2000-luvulla, mitä Kuopiossa on nähty. Vierasjoukkue yltyi nyt niin häikäisevän hyvään peliin, että se riisui kotijoukkueen erinomaisen tehokkaasti aseista ja otti todella vakuuttavan vierasvoiton. 

KalPan 1-3 kavennuksesta vastasi puolustaja Santeri Lukka, syöttöpisteet maalista Chistopher Bengtssonille ja Joni Nikolle. Lukalle maali oli kauden 14. tehopiste ja kun KalPalla on jäljellä runkosarjaa vielä 18 ottelua, on hän kolmen pisteen päässä KalPan tulokaspuolustajien piste-ennätyksestä. Ennätyksen 17 pistettä jakavat Jarno Kultanen ja Miika Koivisto.

Kärpät hallitsi perjantaina ottelun lisäksi myös kaikkia olennaisimpia tilastoja. Mutta yksi osa-alue KalPan pelissä oli loistavasti pelanneelle Kärpillekin liian kova, ja se oli alivoimapeli. KalPan alivoimapeli on Liigan parasta eli tehokkainta ja vaikka Kärpät sai kuusi ylivoimaa, savolaisten alivoimaprosentti vain parantui entisestään.

Toinen hyvä asia perjantain pelissä isäntien alivoimapelaamisen lisäksi on se, että kyseessä on back to back -pelit, joten KalPa pääsee hakemaan revanssia Kärpistä jo heti seuraavana päivänä Oulusta. Tehtävä ei ainakaan helpotu, mutta samaan aikaan KalPalla on varaa parantaa ja on sanomattakin selvää, että joukkue lähtee voittamaan joka ikistä ottelua kun se kaukaloon astuu. Näin ollen ainoa tavoite lauantaille on voitto.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- Pe 29.1. klo 18.30 KalPa - JYP
- La 6.2. klo 17.00 KalPa - Kärpät
- Ke 10.2. klo 18.30 KalPa - Pelicans