Sami Mutasen huippupeli siivitti KalPan voittoon Ilveksestä

KalPa - Ilves 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)

Tilastot täällä. Kuvagalleria täällä.

Joukkueesta, sarjasta ja lajista riippumatta asetelma missä voittoa kipeästi tarvitseva joukkue kohtaa paineettoman vastustajan, on todistettu vuosien ja vuosikymmenten edetessä hyvin usein todella vaikeaksi asetelmaksi. Kaava toistui myös lauantaina Kuopiossa kun kahdeksantena ollut KalPa kohtasi sijalla 13 olleen Ilveksen.

Tuloksen 3-2 ja täyden kolmen pisteen voiton takaa löytyi paljon hyvää, mutta myös asioita joita parantaa. Lauantai-illan tärkeimpään tavoitteeseen KalPa ylsi ja kotivoiton myötä paikka pudotuspeleissä on enää viimeistä sinettiä vaille varma, kun jäljellä runkosarjaa on viisi ottelua. Nuo viisi ottelua ovat samalla tärkeää aikaa hioa peliä pysymään hyvällä tasolla täyden peliajan.

Ensimmäisessä ja toisessa erässä KalPalla oli paikkoja siirtyä useammankin maalin johtoon, mutta lopulta toiselle erätauolle siirryttiin isäntien kahden maalin johdossa. Maalintekijöinä olivat Sami Mutanen ja ylivoimalla onnistunut Santeri Lukka, jonka maaliin Mutanen teki vahvan esityön oikea-aikaisella maskipelaamisella.

Kolmannen erän kolmannella minuutilla Ilves tuli Eero Savilahden toimesta maalin päähän, mutta jo saman peliminuutin sisällä Mutanen palautti illan toisella osumallaan eron takaisin kahteen maaliin. Erän toiseksi viimeisellä peliminuutilla Ilves tuli ylivoimalla ja ilman maalivahtia vielä uudestaan maalin päähän, onnistujana nyt Markku Flinck.

Hetkeä myöhemmin kotiyleisö huokaisi äänekkäästi kun kiekko kilahti tyhjän Ilves-maalin sivurautaan ja tuloksena oli ottelun ratkaisseen maalin sijaan pitkäkiekko ja aloitus KalPan omaan päähän. Aloitukset ovat pelin osa-alue, jolla KalPa on ollut kauden aikana useassa ottelussa vastustajaa jäljessä, mutta nyt savolaisten aloittajat suorittivat hyvällä tasolla ja KalPa vei ottelun aloitukset lukemin 35-30.

KalPalla oli ottelussa ensin mahdollisuuksia karata suurempaankin voittoon, mutta Ilves taisteli maalivahtinsa Henri Kiviahon johdolla tiukasti vastaan ja nousi lopussa taistelemaan pisteistä. Keltapaidat olivat kuitenkin kypsiä säilyttämään johtonsa ja kevätkauden kymmenennestä kotiottelusta tuli nyt jo seitsemäs voitto.

Yli 3500-päinen kotiyleisö ansaitsee kiitoksen hienosta tunnelmasta, jonka se loi Mustan Verkoston ja dj Sedun rytmien tahtiin. Kiitos jälleen myös Wibes Dancers energisestä ja iloisesta esiintymisestä. Niirala tanssi ja soi! Seuraava mahdollisuus lauantai-illan huuman uudelleen kokemiseen tarjoutuu jo seuraavana lauantaina, kun Savon sydämeen saapuu KooKoo. Liput otteluun ovat saatavilla jo nyt täältä.