SaiPa parempi KalPan kotiavauksessa




KalPa - SaiPa 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)


Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Savon Sanomat -turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran jo helmikuussa 1992 ja nyt vuorossa on 14. tapahtuma. 2000-luvulla tämä perinteinen kuopiolainen kiekkokauden avaus järjestetään nyt kuudetta kertaa ja vasta ensimmäisen kerran tällä vuosituhannella isännät eivät aloittaneet kotiturnausta voitolla

1990-luvulla Savon Sanomat -turnaus pelattiin kolmepäiväisenä, jokainen joukkue pelasi kolme ottelua ja voittaja ratkaistiin pistetaulukon perusteella. 2000-luvulla turnaus on pelattu kaksipäiväisenä ja välierät sekä loppuottelu / pronssiottelu -periaatteella.

Tämän harvinaisuuden, KalPan pelaamisen lauantaina pronssiottelussa, mahdollisti SaiPa. Vieraat puolustivat isäntien maalipaikat vähiin, olivat tehokkaampia maalipaikoissa ja turnauksen voittopokaalia tavoittelee keltamustista joukkueista perjantaina nähdyn perusteella juuri se oikea. 

Viikko sitten Iisalmessa KalPa esitti kauden ensimmäiseksi otteluksi poikkeuksellisen hyvän näköistä pelaamista ja Kärpät kaatui 2-1. Nyt taso tuli alaspäin, mihin yksi syy oli SaiPan ansiokas puolustaminen ja yksi syy saattoi olla uusien pelaajien ensi kerran kotiyleisön edessä hieman jännittyneinä pelaaminen. Yksi yö kaiken muuttaa voi ja lauantaina kaukaloon odotetaan joukkuetta joka haluaa antaa kotiyleisölleen paremman kuvan osaamisestaan. Sitä kannattaa saapua katsomaan, KalPan revanssia!

Savon Sanomat -turnauksen perjantain avausottelussa kohtasivat Blues ja Sport. Espoolaisten avauserässä alle kahteen minuuttiin iskemät kolme maalia osoittautuivat ottelun ratkaisuksi. Näin ollen lauantain otteluparit ovat SaiPa - Blues ja KalPa - Sport.


Turnausohjelma:
- Pe 14.8. klo 16.00 Blues - Sport 4-1 (3-0, 0-1, 1-0)
- Pe 14.8. klo 19.00 KalPa - SaiPa 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

- La 15.8. klo 14.30 Data Group Areenan ovet aukeavat
- La 15.8. klo 15.00 SaiPa - Blues 
- La 15.8. klo 18.30 KalPa - Sport