Sadulle onnellinen päätös, KalPa seitsemänneltä sijalta B2-juniorien Suomen mestariksi

Blues EKS B2 - KalPa B2  3-4 JE (2-1, 0-1, 1-1, 0-1)

Tilastot täällä



Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tämä kuva kertoo sen kaikkein olennaisimman, KalPa on B2-juniorien Suomen mestari kaudella 2015-2016. Ikäluokan Suomen mestaruudesta pelattiin nyt yhdeksännen kerran.

Se, kuinka joukkue päätyi tuohon kuvaan, on uskomattoman hieno urheilutarina. KalPa osoitti runkosarjassa olevansa joukkue, joka pystyi voittamaan kenet vain, mutta joka pystyi myös häviämään kenelle vain. Sijoitus runkosarjassa oli lopulta seitsemäs. Tälle kaudelle uudistuneissa pudotuspeleissä puolivälieristä eteni kahdella voitolla jatkoon, neljän parhaan joukkueen lopputurnaukseen, missä yhdellä voitolla eteni loppuotteluun ja toisella mestariksi.

Kun runkosarjassa joukkueen otteet ailahtelivat, pudotuspeleissä nuoret taiteilijat kasvoivat taistelijoiksi ja ennen kaikkea yhtenäiseksi joukkueeksi. Runkosarjan seitsemäntenä KalPa kukisti matkalla mestariksi puolivälierissä runkosarjan kakkosen HPK:n, välierässä ykkösen Tapparan ja loppuottelussa nelosen Blues EKS:n. 

Myös tapa, millä joukkue voitot pudotuspeleissä otti, kertoo paljon. Paikka välierään tuli voittamalla jatkoerässä, sankarina Arttu Venäläinen. Tie loppuotteluun aukesi jälleen jatkoerässä, ratkaisijana Samu Miettinen. Ja mestaruus tuli tietenkin jatkoerässä, mestaruusjuhlat käynnisti Kasperi Niskanen. 

Jatkoerien ratkaisijoille mahdollisuuden pukea sankarin viittaan tarjosivat kova asenne puolustaa ja viimeisenä miehenä maalivahti Riku Sirviö. Sirviö oli KalPa-maalilla pudotuspeleissä kaikki viisi ottelua alusta loppuun, torjui yhteensä 152 kiekkoa ja torjuntaprosentiksi muodostui komea 93,83. 

Kun kaikkien pelaajien kaulassa roikkuvat kultaiset mitalit, on koko joukkue täynnä sankareita ja jokainen on ollut tärkeä omassa roolissaan. Jokainen on ansainnut palkintonsa, ja saanut palkinnoksi SM-kultaa.

Mestareiden johtoryhmä valmentajista huoltajien kautta erittäin arvokasta työtä joukkueen eteen tehneisiin vanhempiin on ansainnut ison kiitoksen, ja sai siitä nyt kiitoksen lisäksi myös komean palkinnon.

Joukkueen päävalmentaja Mikko Miettiseen henkilöityy nyt erinomaisen osuvasti toinen sanonta, jonka mukaan työ tekijänsä palkitsee. Miettinen aloitti juniorivalmentajana KalPassa vuonna 1991 ja tuhansien harjoitustuntien sekä satojen otteluiden jälkeen kaulassa on nyt uran ensimmäinen SM-mitali. Se on heti kultainen.

Kultaiset onnittelut kaikille joukkueen jäsenille ja kaikille sen sidosryhmille!


B2-JUNIORIEN LOPPUOTTELU:
 - Su 3.4. Blues EKS - KalPa 3-4 JE

B2-JUNIORIEN VÄLIERÄ:
 - La 2.4. Tappara - KalPa 4-5 JE

B2-JUNIORIEN PUOLIVÄLIERÄT:
 - Pe 25.3. HPK - KalPa 2-1
 - La 26.3. KalPa - HPK 1-0
 - Ti 28.3. HPK - KalPa 1-2 JE